x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALDE: Tăriceanu şi Constantin deschid listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor în Capitală

ALDE: Tăriceanu şi Constantin deschid listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor în Capitală

25 Oct 2016   •   21:55
ALDE: Tăriceanu şi Constantin deschid listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor în Capitală

Copreşedinţii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin deschid listele candidaţilor partidului pentru Bucureşti la Senat şi Camera Deputaţilor, precizează un comunicat al formaţiunii remis, marţi, AGERPRES. 

Pe locul doi pe listele pentru Senat în Capitală se află senatorul Daniel Barbu, în timp ce la Camera Deputaţilor este deputatul Damian Florea, urmat de fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor şi rector al USAMV Bucureşti. Pe lista pe Bucureşti de la Cameră se află şi prof. univ. dr. Anton Anton, potrivit sursei citate. 

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu va deschide lista pentru Senat în Prahova, în timp ce deputatul Graţiela Gavrilescu este pe locul întâi în acest judeţ la Camera Deputaţilor. 

Senatorul Varujan Vosganian va fi primul pe lista pentru Senat la Iaşi. Tot la Senat, pe locul întâi pe lista de la Timiş se va afla senatorul Petru Ehegartner, în timp ce interpreta de muzică populară Margareta Clipa va deschide lista pentru Botoşani. 

Pentru Camera Deputaţilor, senatorul Mircea Banias va fi primul pe lista pentru Constanţa, deputatul Steluţa Cătăniciu va deschide lista pentru Cluj, iar deputatul Daniel Chiţoiu, pe cea din Neamţ. Deputaţii Andrei Gerea şi Constantin Avram vor fi primii pe lista pentru Cameră în Argeş şi, respectiv, Bacău, în timp ce economistul Ioan Ţintean, vicepreşedintele CJ Bistriţa Năsăud, va deschide lista pentru Bistriţa-Năsăud. 

La Dâmboviţa va candida rectorul Universităţii Valahia, prof. dr. Călin Oros, care va fi pe locul unu la Camera Deputaţilor, iar avocatul Remus Borza, administratorul special al Hidroelectrica, va candida pe prima poziţie tot la Camera Deputaţilor, dar în Braşov, mai precizează ALDE. 

Dintre tinerii promovaţi pe listele ALDE pentru alegeri se află copreşedintele organizaţiei de tineret a ALDE, Ioana Ciupe, care candidează în Bucureşti, la Camera Deputaţilor, Marian Cucşa va deschide lista Camerei în Timiş, Răzvan Florescu se află pe prima poziţie a listei pentru Camera Deputaţilor în Ialomiţa, iar Toma Petcu este primul pe lista pentru acelaşi for în Giurgiu. 

ALDE precizează că au fost validate majoritatea propunerilor de candidaţi pentru alegerile parlamentare, iar pe liste se regăsesc, alături de numele cunoscute ale partidului, "o seamă de candidaţi noi, în proporţie de aproximativ 90%, care nu au mai făcut politică până în prezent". 

"Alianţa Liberalilor şi Democraţilor doreşte ca prin nominalizarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare să se prezinte în faţa electoratului cu oameni cu o vastă experienţă profesională, din toate categoriile sociale. Sunt oameni cu o carte de vizită solidă, cunoscuţi în mediile din care provin şi prin intermediul cărora ALDE îşi arată respectul faţă de electorat", adaugă sursa citată. AGERPRES

×