x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALEGERI LOCALE 2016. Alina Gorghiu: Un tur de alegeri avantajează exclusiv partidele cu cel mai mare număr de primari

ALEGERI LOCALE 2016. Alina Gorghiu: Un tur de alegeri avantajează exclusiv partidele cu cel mai mare număr de primari

de Antena 3    |    04 Mai 2016   •   11:30
ALEGERI LOCALE 2016. Alina Gorghiu: Un tur de alegeri avantajează exclusiv partidele cu cel mai mare număr de primari

ALEGERI LOCALE 2016. Curtea Constituțională a României discută în 4 mai excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Legea alegerilor locale, ridicată la Tribunalul București, au confirmat joi oficiali ai CCR.

ALEGERI LOCALE 2016. Excepția înregistrată la CCR vizează prevederile art. 50 alin. 2 și art. 101 alin. 2 și 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale.

ALEGERI LOCALE 2016. Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că este prima oară când CCR analizează o astfel de speță, dar a adăugat că este posibil să nu vedem o decizie astăzi.

ALEGERI LOCALE 2016. “Astăzi CCR discută despre prima excepție invocată de jurnalistul care a depus contestația, cea legată de numărul de semnături. Această excepție este pe masa judecătorilor. Domnul care a depus această contestație a cerut extinderea acesteia și la alegerile locale. Deci rămâne de văzut dacă va fi o decizie pe seama tururilor, dar e posibil să nu vedem o decizie astăzi.”

ALEGERI LOCALE 2016. “Altfel, vreau să vă spun că nu are nicio relevanță că sesizarea PNL nu a fost admisă. Nu am reclamat monopolul acestei acțiuni, am încurajat orice partid și orice persoană să facă la fel. Există două scenarii pe care putem discuta. O dată, scenariul conform căruia se respinge excepția, scenariu la care nu aș vrea să mă gândesc. Și doi, scenariul în care excepția de constituționalitate a alegerilor într-un tur este admisă și atunci vom avea două tururi de alegeri. Este prima oară când CCR analizează o astfel de cerere.”

ALEGERI LOCALE 2016. "Un tur de alegeri avantajează exclusiv partidele cu cel mai mare număr de primari, PSD și PNL", a conchis Alina Gorghiu.

VEZI VIDEO, PE ANTENA3.RO

×
Subiecte în articol: alina gorghiu ccr alegeri locale