x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALERTĂ - Dragnea: Propunerea PSD pentru funcţia de premier este Liviu Voinea

ALERTĂ - Dragnea: Propunerea PSD pentru funcţia de premier este Liviu Voinea

09 Noi 2015   •   18:10
ALERTĂ - Dragnea: Propunerea PSD pentru funcţia de premier este Liviu Voinea
Sursa foto: Oana Pavelescu

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României Liviu Voinea este propunerea social-democraţilor pentru ocuparea postului de premier, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea, luni la Palatul Cotroceni.

"Ne-am gândit care să fie persoana pe care noi să o propunem şi ne-am gândit la domnul Liviu Voinea, care îndeplineşte atât criterii de integritate, cât şi criterii de expertiză, care se bucură de credibilitatea unor instituţii financiare importante, care are experienţă în acest domeniu", a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că a discutat luni cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a dat asigurări că în cazul în care Liviu Voinea va fi nominalizat, va avea tot sprijinul instituţional.

"Ţin să vă spun că am avut astăzi o discuţie cu guvernatorul BNR, care m-a asigurat că, dacă domnul Liviu Voinea va fi nominalizat, va avea tot sprijinul instituţional al BNR şi expertiza respectivă. Un premier şi un Guvern care să aibă un mandat limitat, un mandat foarte clar şi precis şi care să asigure că cele două runde de alegeri, locale şi parlamentare, se vor desfăşura în condiţii corecte, în aşa fel încât în România să nu fie incidente în ceea ce priveşte cele două procese", a precizat Dragnea.

Liderul PSD a punctat că a avut o întâlnire cu copreşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, care au spus că Liviu Voinea e "o propunere rezonabilă".

×