x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE - Alertă - Sorin Despescu a fost demis. Chestorul Cătălin Ioniță numit la șefia Poliției Române

UPDATE - Alertă - Sorin Despescu a fost demis. Chestorul Cătălin Ioniță numit la șefia Poliției Române

17 Ian 2018   •   13:23
UPDATE - Alertă - Sorin Despescu a fost demis. Chestorul Cătălin Ioniță numit la șefia Poliției Române

UPDATE: Chestorul Cătălin Ioniță a fost numit în funcția de șef al Poliției Române

Chestorul Sorin Despescu, șeful Poliției Române, ar urma să fie demis, spun surse din interiorul Ministerul de Interne.

Prim-ministrul interimar, Mihai Fifor, a declarat, marţi seară, referindu-se la situaţia din IGPR şi o eventuală demitere a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, că acest lucru va fi analizat cu foarte mare atenţie miercuri şi va fi luată o decizie. 

Întrebat după o vizită la MAI dacă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi despre situaţia de la IGPR şi despre o eventuală demitere a lui Despescu, Fifor a răspuns: "Asta este o situaţie pe care o s-o analizăm cu foarte mare atenţie în cursul zilei de mâine şi o să luăm o decizie". 

Pe de altă parte, întrebat dacă a discutat cu ministrul Carmen Dan şi despre situaţia consilierului Valentin Rîciu, despre care presa a relatat că ar fi vizat în câteva dosare penale, Mihai Fifor a spus: "Nu, nu am discutat despre astfel de lucruri". 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat săptămâna trecută că i-a cerut premierului de la momentul respectiv, Mihai Tudose, împuternicirea pe o perioadă de şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române a chestorului principal Cătălin Ioniţă, în condiţiile în care a solicitat schimbarea lui Bogdan Despescu, ca urmare a cazului agentului acuzat de pedofilie. Dan s-a declarat total nemulţumită de explicaţiile date de oficialii Poliţiei Române în acest caz. 

Știre în curs de actualizare.

×