x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu cere ALDE să nu mai gireze "măcelul intern din PSD"

Alina Gorghiu cere ALDE să nu mai gireze "măcelul intern din PSD"

20 Sep 2018   •   13:21
Alina Gorghiu cere ALDE să nu mai gireze "măcelul intern din PSD"

Senatorul PNL Alina Gorghiu solicită ALDE să nu mai gireze "măcelul intern din PSD" şi a lansat, totodată, un apel către toţi liderii politici şi parlamentarii care nu şi-au clarificat poziţia "faţă de criza guvernării şi a PSD" să izoleze acest partid. 

Într-o scrisoare deschisă adresată joi "formaţiunilor politice din România care încă mai girează eşecurile PSD", Gorghiu spune că ultimele evenimente arată că PSD trece printr-o "criză internă majoră" care îl face să nu mai fie compatibil cu guvernarea. 

"De altfel, este clar că în timpul cel mai scurt un număr mare de parlamentari se vor alătura liderilor organizaţiilor teritoriale în demersurile lor anti-Dragnea, ceea ce va pune în discuţie chiar existenţa majorităţii parlamentare. Documentul politic de ieri lansat de unii lideri ai PSD recunoaşte faptul că acest partid a eşuat în cea mai mare parte a obiectivelor sale politice: războiul permanent dus împotriva unei mari părţi a societăţii a blocat guvernarea, s-a prăbuşit în sondaje, este în plan o OUG pentru amnistie şi graţiere, au fost numite în funcţii importante persoane slab pregătite profesional, partidul este izolat în plan internaţional", argumentează senatorul PNL. 

În opinia sa, "PSD nu are soluţii pentru a rezolva aceste probleme". 

"O cosmetizare a partidului prin eliminarea lui Dragnea şi câteva promisiuni electorale pentru cetăţeni (autostrăzi etc) şi pentru liderii îngrijoraţi (amnistia şi graţierea) nu înseamnă reformarea acestui partid. Poate că liderii PSD îşi fac curaj promiţând unii altora că vor rămâne la guvernare, dar ei nu înţeleg că bilanţul ultimelor 18 luni arată că o continuare cu premierul actual nu este posibilă. În aceste condiţii, mă adresez în primul rând liderilor ALDE. Cer acestui partid să nu mai gireze măcelul intern din PSD. În caz contrar, va însemna că este părtaş la dezastrul în care un PSD aflat în dezintegrare va împinge ţara prin blocarea actului de guvernare. ALDE trebuie să se pronunţe asupra temelor presante de pe agenda guvernamentală, pentru că problemele cetăţenilor nu pot fi puse între paranteze chiar dacă în PSD este război civil. Iar Călin Popescu-Tăriceanu trebuie să aibă o poziţie publică şi clară faţă de criticile aduse de lideri marcanţi ai PSD propriei guvernări din care face parte şi de care partidul său este, parţial, responsabil. Lansez un apel către toţi liderii politici şi parlamentarii care încă nu şi-au clarificat poziţia faţă de criza guvernării şi a PSD. Le cer să izoleze acest partid, care, în condiţiile actuale, nu mai poate reprezenta guvernarea din România", susţine Alina Gorghiu. 

Ea adaugă că nu ştie şi nu este interesată cine va ieşi învingător din bătălia internă din PSD. "Dar, este clar că deja guvernarea este blocată. PSD a pierdut definitiv legitimitatea dată de alegerile din 2016. Iar reforma partidului nu este posibilă la guvernare. Iată de ce restul liderilor politici trebuie să fie concentraţi acum asupra asigurării unei formule politice democratice şi eficiente, care să permită funcţionarea normală a Guvernului", punctează senatorul PNL. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu