x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: De misoginism este plină politica, societatea românească şi avem exemple printre noi, în PNL

Alina Gorghiu: De misoginism este plină politica, societatea românească şi avem exemple printre noi, în PNL

05 Sep 2015   •   13:02
 Alina Gorghiu: De misoginism este plină politica, societatea românească şi avem exemple printre noi, în PNL

Copreşedintele liberalilor Alina Gorghiu a declarat sâmbătă că percepţia cu privire la femeia în politică poate fi schimbată şi a apreciat că viaţa politică este plină de misogini iar exemple se găsesc inclusiv în PNL.

"Nu o să schimbăm percepţia despre femeia în politică dacă nu o să ne considerăm parteneri egali. De misoginism este plină politica, societatea românească şi avem exemple printre noi, în PNL, de misogini slavă cerului. Nu cred că aveţi emoţii că vă uitaţi în stânga, în dreapta şi să rataţi vreun bărbat care să se uite înspre noi de sus în jos, nu, o să găsiţi peste tot. Antidotul îl ştiţi, nu este replica acidă, este calmul. Întotdeauna răspunsul la dispreţ, misoginism, mârlănie în politică este calmul. Am păţit-o de prea multe ori şi am căzut în capcana replicilor de prea multe ori. Sfatul meu este să priviţi cu calm, cu înţelegere şi să mergeţi mai departe şi veţi avea succes", a spus Alina Gorghiu, la Şcoala de vară a OFL.

Ea a insistat pe necesitatea schimbării opiniei societăţii cu privire la participarea femeilor în politică.

"Avem nevoie să vorbim de ideea de femeie în politică, o folosim de multe ori ca un clişeu, ca o scuză. Dar eu ştiu un lucru, femeia în politică chiar dacă într-un număr mic, calitate este destulă. (...) Întârziem să ne facem apariţia în administraţie, în diverse funcţii", a spus Gorghiu.

Ea s-a arătat dezamăgită pentru că foarte puţine femei s-au înscris în cursa internă pentru alegerile locale.

"Niciodată fără o competiţie nu o să poţi obţine o funcţie, niciodată într-o cursă nu poţi să speri să obţii ceva. Îmi pare rău că sunteţi pe degete numărate femeile care îndrăzniţi să intraţi în această competiţie, într-un joc care de multe ori se suprapune peste ferma animalelor. Dacă clamăm funcţii fără să ne înscriem în competiţii greşim", a afirmat Gorghiu, care le-a solicitat femeilor liberale să reacţioneze când există abuzuri, derapaje şi greşeli.

Totodată, ea a făcut apel la femeile liberale să îi ceară demisia premierului Victor Ponta.

"Am să-i cer demisia lui Ponta. Este aşa de supărat că îi cer demisia încât aruncă cu venin pe pagina de Facebook. O să-l felicit în ziua în care îşi va da demisia. Nu am să-i mai folosesc numele când va face un pas în lateral", a completat Gorghiu. De asemenea, liderul PNL a subliniat că liberalii nu vor face niciun compromis cu Victor Ponta.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga le-a cerut femeilor liberale să candideze la diverse funcţii şi a arătat că o va sprijini pe Alina Gorghiu în activitate.

"Îi prevăd un viitor strălucit. Va conduce mult timp PNL şi va avea tot sprijinul meu. Nu am avut nicio dispută, doar puncte de vedere diferite, dar nu aţi auzit de la mine sau Alina pe surse un lucru rău despre PNL. (...) Nu ştiu pe câţi bărbaţi se bazează Alina în politică, dar pe mine poate să se bazeze", a afirmat Blaga.

×