x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu, despre legea votului prin corespondenţă: Liviu Dragnea dezinformează

Alina Gorghiu, despre legea votului prin corespondenţă: Liviu Dragnea dezinformează

13 Oct 2015   •   14:24
Alina Gorghiu, despre legea votului prin corespondenţă: Liviu Dragnea dezinformează

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu critică declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la faptul că legea votului prin corespondenţă nu ar fi fost adoptată din cauza liberalilor şi afirmă că acesta dezinformează.

"De îndată ce s-a oficializat în scaunul de şef al PSD, dl Dragnea pare a fi preluat de la fostul lider al partidului obiceiul de a dezinforma, cu seninătatea pe care doar la Victor Ponta am mai văzut-o. Domnia sa pretinde că legea votului prin corespondenţă nu a fost adoptată din vina PNL", a scris Alina Gorghiu, marţi, pe Facebook.

Ea îi aminteşte lui Dragnea de proiectul PNL privind legea votului prin corespondenţă, depus în Parlament în luna martie a acestui an, şi precizează că liberalii au solicitat partidelor să se mobilizeze pentru a adopta legea până la 1 noiembrie, "în timp ce PSD a anunţat chiar zilele trecute că intenţionează să amâne votul pentru februarie, anul viitor".

"Îi mai semnalez dlui Dragnea şi un miracol parlamentar: dacă proiectul PNL, care facilitează un drept fundamental, este blocat în Parlament de şapte luni, legea iniţiată recent de domnia sa, cu scopul evident de a îngrădi libertatea de exprimare, a avut un parcurs 'pe repede înainte' în Parlament. Constat, din păcate, că minciuna şi aroganţa sunt criterii de promovare în PSD. În alegeri, însă, electoratul le-a taxat dur de fiecare dată", conchide Gorghiu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi, că liberalii nu au vrut niciodată "să facă" legea votului prin corespondenţă, în opinia sa acest lucru fiind dovedit de faptul că au renunţat la şefia comisiei parlamentare pentru codul electoral şi nu au făcut o nouă numire atunci când Mihai Voicu a demisionat.

"Părerea noastră este că liberalii niciodată nu au vrut să facă acest proiect de lege şi, în loc să participe la această comisie (Comisia pentru cod electoral - n.r.), în loc să desemneze un om şi să finalizăm totuşi această lege, au preferat să poarte banderole pe braţ. Le spun în continuare colegilor de la PNL că dorim un dialog, dar nu vom bloca iniţiativele importante la care dumnealor nu vor să participe. Prima opţiune a noastră este să lucrăm împreună, a doua opţiune, dacă doresc să întârzie finalizarea unor proiecte importante, le vom adopta noi şi le vom finaliza", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului. AGERPRES/

×
Subiecte în articol: alina gorghiu