x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: La PSD, indiferent ce se întâmplă, coafura rezistă

Alina Gorghiu: La PSD, indiferent ce se întâmplă, coafura rezistă

30 Iul 2015   •   18:21
Alina Gorghiu: La PSD, indiferent ce se întâmplă, coafura rezistă
Sursa foto: Foto: Diana Oros

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat joi că PSD nu îşi respectă propriile criterii de integritate, prin păstrarea în funcţie a unor lideri care au probleme cu legea.

"Nu cred că politica românească, vreodată, se va schimba la faţă (...) dacă partidele nu vor încerca acest act de responsabilizare din interior. Eu am înţeles foarte clar mesajul la alegerile din noiembrie 2014, că populaţia nu mai vrea oameni care sunt suspectaţi de încălcări ale legii. Din păcate, vedem că la PSD, vorba aia, indiferent ce se întâmplă, coafura rezistă. Dragnea e în continuare acolo (...), Ponta e în fruntea Guvernului deşi (...) instituţiile europene se întreabă când, totuşi, va înţelege să facă pasul în lateral", a declarat Gorghiu la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea a adăugat că PNL a stabilit cele mai dure criterii de integritate şi le respectă, spre deosebire de PSD, unde statutul partidului nu este respectat.

"Peste tot unde sunt probleme ale colegilor noştri cu justiţia vom respecta statutul partidului şi vom respecta emblema partidului. Niciunul dintre noi nu credem nici pe Ponta vinovat, nici pe vreun coleg de-al nostru care este în procedură judiciară. Există prezumţia de nevinovăţie, le doresc tuturor succes să poată să demonstreze că nu au niciun fel de implicare în dosarele respective. Dar PNL şi-a asumat o reformă în interior cât se poate de serioasă şi nu cred că aţi văzut vreun reprezentant de-al nostru din conducerea partidului care să se încăpăţâneze să rămână într-o funcţie atunci când a avut probleme cu legea. Spre deosebire, însă, de noi, care am tăiat în carne vie atunci când a fost vorba de imaginea partidului şi de reforma din interiorul partidului şi avem cele mai dure criterii de integritate (...), PSD, deşi are o decizie luată că persoanele care sunt implicate în diverse dosare, nu au ce să mai caute în funcţii politice, vedeţi că au un preşedinte de partid condamnat într-o primă instanţă. Mai deunăzi aveau un preşedinte de partid care era în etapa urmăririi penale pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi nu mai ştiu ce alte infracţiuni", a mai spus Alina Gorghiu.

×
Subiecte în articol: alina gorghiu