x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să demisioneze

Alina Gorghiu: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să demisioneze

14 Aug 2015   •   13:20
Alina Gorghiu: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să demisioneze
Sursa foto: Alina Gorghiu / antena3.ro

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să demisioneze în contextul modului de funcţionare a admiterii în licee.

"Domnul ministru Câmpeanu ar trebui să cedeze portofoliul Educaţiei dacă nu este capabil să ţină în frâu o chestiune care ar trebui să funcţioneze ca un ceas - procesul de admitere a elevilor la licee - şi dacă nu intenţionează să promoveze meritocraţia în educaţie. Neputinţa domniei sale riscă să marcheze o generaţie de elevi, să revolte şi să nedreptăţească tineri care au făcut eforturi pentru a fi admişi la un liceu bun", a scris vineri Gorghiu pe Facebook.

Ea susţine că atunci "când bătăliile interne şi critica opoziţiei sunt principala ocupaţie a PSD, e de aşteptat ca problemele care ţin de guvernare să scape de sub control fără ca nimeni să observe".

Corpul de control al ministrului Educaţiei face verificări în mai multe judeţe pentru a vedea dacă s-au respectat prevederile în vigoare în privinţa unor cereri de transfer ale elevilor la alte licee. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat joi că aşteaptă rezultatele raportului săptămâna viitoare pentru a vedea ce măsuri se impun.

Întrebat într-o emisiune televizată ce este în neregulă cu aceste solicitări de transfer, ministrul a dat ca exemplu judeţul Suceava: "Am considerat necesar a se verifica legalitatea. Spre exemplu, la Suceava, 326 de cereri de transfer dintr-un total de 523. Sunt foarte multe cereri soluţionate favorabil. O parte dintre ele au bază legală şi baza legală înseamnă media superioară ultimei medii de la profilul respectiv, din liceul respectiv, înseamnă situaţii medicale speciale, înseamnă gemeni, tripleţi. Metodologia este foarte clară. În condiţiile în care au avut aceste motive, probabil prin documente, înseamnă că transferul a fost făcut legal".

Sursa: Agerpres

×