x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Zgonea se preface că nu înţelege ce îşi propune legea prevenţiei în sănătate

Alina Gorghiu: Zgonea se preface că nu înţelege ce îşi propune legea prevenţiei în sănătate

07 Feb 2016   •   18:52
Alina Gorghiu: Zgonea se preface că nu înţelege ce îşi propune legea prevenţiei în sănătate

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că legea prevenţiei în sănătate ar putea salva multe vieţi şi îi transmite preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că a duce o campanie "mincinoasă" împotriva acestui proiect este un "mod jalnic de a face politică".

"Valeriu Zgonea se preface că nu înţelege ce îşi propune legea prevenţiei în sănătate pe care, de altfel, au semnat-o şi colegi de-ai domniei sale, din PSD. Ştiam că unii lideri politici ar face orice de dragul unui avantaj mediatic de o zi, dar să promovezi o campanie mincinoasă împotriva unei legi care ar putea salva multe vieţi e un mod josnic de face politică", a scris, duminică, Gorghiu pe Facebook.

Ea afirmă că legea prevenţiei înseamnă programe - gratuite pentru toţi românii - pentru prevenirea şi depistarea timpurie a bolilor, supravegherea riscurilor de sănătate în cazul fiecărui pacient, educarea, informarea şi responsabilizarea tuturor faţă de sănătate.

"În definitiv, toate acestea ar transforma sistemul nostru de sănătate într-unul infinit mai empatic şi mai uman. Acest sistem, pe care cu toţii iubim să-l detestăm, dar nimeni nu vrea să-l schimbe", a conchis Gorghiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este inuman ca după ce ai cotizat o viaţă la sistemul de sănătate, să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul şi a anunţat că a semnat o petiţie lansată de cetăţeni prin care aceştia cer parlamentarilor să respingă proiectul de lege privind prevenţia în sănătate, iniţiat de PNL.

"E inuman ca, după ce ai cotizat o viaţă la sistemul de sănătate, să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul. E datoria noastră să nu lăsăm oamenii simpli, fără posibilităţi, la mila PNL-iştilor, care vor ca pacienţii bolnavi de cancer să îşi plătească tratamentul dacă nu iau parte la controalele de prevenţie. De aceea, vă adresez rugămintea de a lua iniţiativă. Unii cetăţeni au lansat o petiţie prin care cer respingerea acestui proiect de lege. Eu am semnat-o şi vă îndemn să o faceţi şi voi", a scris Zgonea.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu