x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ana Birchall, mesaj de ziua națională a portului tradițional din România

Ana Birchall, mesaj de ziua națională a portului tradițional din România

14 Mai 2017   •   17:20
Ana Birchall, mesaj de ziua națională a portului tradițional din România

Ziua naţională a portului tradiţional din România este un moment de redescoperire a minunatelor tradiţii româneşti şi a bogăţiei inestimabile a patrimoniului cultural, afirmă ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall. 

"Ziua naţională a portului tradiţional din România este aniversată, începând cu anul 2015, în a doua duminică a lunii mai. Este un moment de sărbătoare, de redescoperire a minunatelor tradiţii româneşti, a bogăţiei inestimabile a patrimoniului nostru cultural. Portul tradiţional românesc, care ni se revelează în fiecare zonă a ţării într-o diversitate de motive româneşti, reprezintă o moştenire pe care avem datoria de a o transmite nealterată generaţiilor viitoare", spune Ana Birchall, într-un mesaj publicat duminică pe Facebook. 

Totodată, Ana Birchall precizează că poartă cu mândrie ie ori de câte ori are ocazia. "Pentru mine, ia reprezintă România mea şi va rămâne mereu o poartă către spiritul tradiţional al poporului meu şi de aceea o port cu mândrie ori de câte ori am ocazia!", mai afirmă Ana Birchall. 

Tot cu ocazia Zilei naţionale a portului tradiţional din România, Guvernul a distribuit pe Facebook un mesaj al Muzeului Naţional al Ţăranului Român. "Cu ocazia Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România, Muzeul Naţional al Ţăranului Român publică pe pagina sa fotografiile dumneavoastră vechi, care scot în evidenţă costumul tradiţional. Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi pe pagina MŢR şi să ataşaţi fotografia într-un comentariu", se spune în mesajul Guvernului. 

Ziua Naţională a portului tradiţional din România se sărbătoreşte în cea de-a doua duminică din luna mai, potrivit Legii 102/2015. Cu prilejul acestei zile, se organizează activităţi sociale, spectacole şi concursuri cultural-artistice, prin care se evidenţiază valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone, scrie Agerpres.

×