x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu avertizează: Dacă PC e nemulţumit, să plece. USL nu stă-n PC, nu se joacă de-a mofturile cu conservatorii

Antonescu avertizează: Dacă PC e nemulţumit, să plece. USL nu stă-n PC, nu se joacă de-a mofturile cu conservatorii

27 Iun 2013   •   16:21
Antonescu avertizează: Dacă PC e nemulţumit, să plece. USL nu stă-n PC, nu se joacă de-a mofturile cu conservatorii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, după şedinţa Biroul Permanent Naţional al PNL, că Partidul Conservator poate să plece din USL dacă este nemulţumit de colaborarea cu PNL în cadrul Alianţei de Centru Dreapta (ACD).

"Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator, iar dacă unii prin PC îşi imaginează că cineva din PNL sau eu, ca preşedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate în a spune clar lucrul acesta, se înşeală amarnic", a avertizat liderul PNL.

"Dacă dânşii au luat hotărârea de a denunţa (protocolul - n.r.), dar aş vrea să o văd oficial, atunci drum bun, cale bătută, succes în viaţă. Noi am construit USL nu ca să ne jucăm de-a mofturile cu conservatorii sau cu oricine altcineva. USL este o construcţie foarte serioasă în care două partide mari - PSD, PNL - negociază, se întorc, îşi fac concesii unul altuia. Nimeni nu a câştigat decât PC şi nimeni nu e mai puţin îndreptăţit decât PC să transmită un soi de ameninţări pe care nu le ia nimeni în serios", a afirmat co-preşedintele USL.

Întrebat dacă PC a comunicat PNL motivele de nemulţumire, el a răspuns că nu a avut nicio comunicare. "N-am nicio comunicare oficială de la PC şi chiar acest lucru în sine este inacceptabil", a afirmat Crin Antonescu.

"Noi atunci când am constituit USL şi ACD am garantat asociaţiilor conservatori nişte lucruri. Toată lumea, şi noi, şi PSD le-am respectat. Partidul Conservator a vrut grupuri parlamentare, PC are grupruri parlamentare, PC a vrut să aibă reprezentare la nivelul administraţiei publice locale, este reprezentat, are un preşedinte de Consiliu Judeţean, mai mulţi vicepreşedinţi, numeroşi consilieri, foarte numeroşi. PC a dorit să fie parte la guvernare şi are două portofolii, dintre care unul major", a mai spus Antonescu.

Daniel Constantin: ACD nu funcţionează, dar nu vom pune în pericol proiectul politic USL

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a reafirmat astăzi că Alianţa de Centru Dreapta nu funcţionează, dar a subliniat că partidul pe care îl conduce nu va pune în pericol proiectul politic care presupune Uniunea Social Liberală.

El şi-a exprimat regretul să anumite lucruri nu mai funcţionează în cadrul ACD, şi a comparat situaţia cu o căsnicie care s-a destrămat.

"Constat cu regret că ACD-ul şi nu USL-ul nu funcţionează şi am văzut că dl Crin Antonescu este de acord cu acest lucru. Mai mult, am spus că nu avem aşteptări ulterioare. Îmi pare rău că nu funcţionează un proiect politic pe care îl consideram extrem de important. (...) Dar nu vom pune în pericol acest proiect politic (n.r. USL)", a declarat preşedintele PC, la Palatul Parlamentului.


×