x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Mă tem că la capătul acestor zece ani, Traian Băsescu a rămas un model de reuşită, de succes

Antonescu: Mă tem că la capătul acestor zece ani, Traian Băsescu a rămas un model de reuşită, de succes

27 Aug 2015   •   08:23
Antonescu: Mă tem că la capătul acestor zece ani, Traian Băsescu a rămas un model de reuşită, de succes

Senatorul PNL Crin Antonescu consideră că deşi ultimii zece ani au reprezentat, sub aspectul calităţii vieţii publice, "o catastrofă stilistică" pentru România, imaginea fostului preşedinte Traian Băsescu a rămas cea a unui "model de reuşită, de succes".

"Una peste alta, trăgând o linie de bilanţ, chiar dacă Traian Băsescu a terminat-o rău, în sensul că foarte multă lume l-a antipatizat şi îl antipatizează, foarte multe lucruri care oricum erau cusute cu aţă albă s-au şi descusut, s-au văzut, totuşi mă tem că la capătul acestor zece ani Traian Băsescu a rămas un model de reuşită, de succes şi că foarte mulţi oameni spun sau gândesc - 'Da, domnule, a minţit, a făcut şi aia şi aia şi aia. Uite, s-a descurcat totdeauna. A reuşit să iasă la suprafaţă, a reuşit să câştige două mandate. A reuşit, a reuşit, a reuşit'. Cred că e una dintre marile noastre probleme", a spus Crin Antonescu miercuri seară, la Realitatea TV.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu a avut deseori un comportament nepotrivit funcţiei deţinute, însă vina aparţine, în opinia sa, şi celor care l-au încurajat sau nu i-au sancţionat atitudinea.

"Dacă discutăm despre discursul public, despre calitatea vieţii publice, despre modelele publice din România, au fost zece ani dezastruoşi şi am spus-o de pe când era în mandat şi îl priveam cu mânie, o spun cu atât mai mult acum, când domnul Băsescu e în multe privinţe o amintire urâtă, dar amintire. Eu nu pot fără mânie şi cu luciditate să duc responsabilitatea pentru asta în curtea unui singur om, fie el şi încărcat cu puterea cu care Traian Băsescu a fost încărcat pentru că dacă un om care din postura celui mai înalt demnitar al ţării se comportă atât de des ca un mitocan, vina nu îi aparţine, vina aparţine unei sumedenii de oameni cu prestigiu, cu criterii, cu audienţă, care îl elogiază pentru asta, care nu amendează asta, care nu cenzurează asta. (...) E o catastrofă stilistică ce a păţit România în ultimii ani", a mai spus Antonescu.

Senatorul liberal a adăugat faptul că, în ultimii ani, în România s-a investit major în propagandă, anumite evenimente ce ţin de istoria recentă fiind falsificate.

"În ultimii zece ani, când s-a investit major în propagandă, nu doar de către domnul Băsescu, ci şi de adversarii săi adeseori, această propagandă a început să ţină loc nu doar de cultură publică, ci chiar de istorie recentă şi de memorie. Un exemplu - lovitura de stat din 2012. Înverşunarea cu care acest lucru s-a repetat a făcut ca pentru o parte consistentă dintre români să rămână această idee, o falsificare brutală", a afirmat Antonescu.

Nu în ultimul rând, senatorul liberal a ţinut să precizeze că nu priveşte înapoi cu mânie, deşi mânia a fost sentimentul care l-a determinat să intre în viaţa politică.

"Adevăratele sau marile victorii nu sunt neapărat cele văzute - câştigarea unei funcţii, câştigarea unui rând de alegeri. Sigur, astea sunt ritualurile şi scadenţele politicii. Dacă investeşti cu pasiune şi cu o măsură mai înaltă şi în acest lucru foarte lumesc care e politica, atunci fără îndoială nu ţi-e uşor. Dar în niciun caz nu privesc înapoi cu mânie. Am fost străbătut de mânie, de asta am şi intrat în politică de fapt, nu ca să capăt nu ştiu ce funcţie sau ca să îmi fac un rost. Pur şi simplu, din frustrare, din ruşine, din mânie, în 1990, cu tot ce se întâmplase şi după semnele a ceea ce urma să se întâmple. Dar am privit cu mânie cât eram acolo, acum, înapoi, nu privesc cu mânie", a conchis acesta. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: crin antonescu traian basescu