x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Apel de ULTIMA ORĂ al lui Marcel Ciolacu în ajutorarea pensionarilor

Apel de ULTIMA ORĂ al lui Marcel Ciolacu în ajutorarea pensionarilor

24 Mar 2020   •   19:05
Apel de ULTIMA ORĂ al lui Marcel Ciolacu în ajutorarea pensionarilor

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că înainte de a se emite ordin militar prin care pensionarii să fie obligați să stea în case, acestora trebuie să li se asigure traiul zilnic, „pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometați sau lipsiți de tratament medical”.

„Părinții și bunicii noștri sunt cei mai vulnerabili în fața acestui virus! Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorități! Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja și soluțiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie!”, a scris Ciolacu, pe Facebook, marți.

Acesta se întreabă cine le duce oamenilor alimente, cine le va duce medicamentele, fiind vorba de oameni în vârstă a căror viață depinde de o rețetă.

„Nu toți au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta”, afirmă președintele PSD.

Liderul PSD afirmă că este nevoie „de un mecanism real, aplicabil la nivel local, prin care acești oameni să fie sprijiniți”, însă nu toate autoritățile locale pot să asigure o asistență eficientă.

Președintele PSD spune că va avea discuții cu primarii și cu președinții de consilii județene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent „pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometați sau lipsiți de tratament medical”.

(sursa: Mediafax)

×