x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Artiştii, academicienii şi sportivii vor reprimi indemnizaţiile tăiate de Guvernul Boc

Artiştii, academicienii şi sportivii vor reprimi indemnizaţiile tăiate de Guvernul Boc

22 Sep 2014   •   14:19
Artiştii, academicienii şi sportivii vor reprimi indemnizaţiile tăiate de Guvernul Boc

Artiştii, sportivii şi academicienii care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, dar care au fost suspendate de către Guvernul Boc vor primi din nou aceste drepturi, în baza unei ordonanţe aflate pe agenda şedinţei de luni a Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta.

"Este vorba de repunerea în drepturi a artiştilor, sportivilor şi academicienilor care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, suspendate de către Guvernul Boc", a afirmat Ponta la începutul şedinţei de Guvern.

Actriţa Draga Olteanu Matei a mulţumit Guvernului pentru iniţiativa prin care artiştii, sportivii şi academicienii îşi vor redobândi indemnizaţiile suspendate de Guvernul Boc, în 2009, apreciind că astfel s-a făcut dreptate.

"Un gest mai frumos ca ăsta nici că se putea. Este un lucru extraordinar. Pentru neruşinarea cu care s-au tăiat toate, fără milă şi fără judecată, trebuia o reparaţie", a declarat Draga Olteanu Matei într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Înaintea şedinţei de luni a Guvernului, premierul Ponta s-a întâlnit cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Artiştilor din România.

Săptămâna trecută, premierul a precizat că actul normativ, prin care un număr de aproximativ 1.300 artişti vor beneficia din nou de drepturile speciale suspendate în 2009, va fi aprobat cel mai probabil luni de Guvern.

"Avem posibilitatea să facem acest lucru şi probabil luni vom adopta actul normativ care nu acordă ceva în plus, ci dă înapoi ceea ce aveau şi ceea ce în mod nemeritat li s-a luat în urmă cu câţiva ani", a spus Ponta.

Surse oficiale au precizat că actul normativ va reglementa astfel problema indemnizaţiilor speciale care au fost suspendate în 2009 în cazul artiştilor liber-profesionişti.

×