x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atac DUR al lui Cezar Preda (PNL) la adresa lui Cioloş: ”Nu are nicio scuză ”

Atac DUR al lui Cezar Preda (PNL) la adresa lui Cioloş: ”Nu are nicio scuză ”

01 Mar 2017   •   21:00
Atac DUR al lui Cezar Preda (PNL) la adresa lui Cioloş: ”Nu are nicio scuză ”

Preşedintele interimar al PNL Dâmboviţa, deputatul Cezar Preda, a declarat, miercuri, la Liga Aleşilor Locali a organizaţiei judeţene, că fostul premier Dacian Cioloş nu are nicio scuză că nu au fost reglementate clar incompatibilităţile şi conflictul de interese în cazul aleşilor locali.

''Astăzi veţi alege o conducere a Ligii Aleşilor Locali din judeţ, o ligă pe care PNL a convocat-o de două ori la Braşov şi căreia i-a promis multe conducerea PNL. Nimic din ce a promis conducerea PNL nu s-a realizat. În primul rând, acum un an şi jumătate, la Braşov s-a promis Codul de integritate al primarului, că vor cumula într-o singură lege toate incompatibilităţile şi toate poziţiile de conflict de interese existente în legislaţia românească, peste 200 de legi. N-au făcut asta. Şi aici, Cioloş nu are nicio scuză. Înainte de alegerile din toamnă, s-a convocat iar Liga Aleşilor Locali, promiţându-le încă o dată că vom face acest lucru. Nu s-a făcut nici atunci (...). E clar că până nu se rezolvă aceste lucruri, niciun primar nu va şti exact în ce situaţie se află atunci când semnează un document'', a spus Cezar Preda.

Acesta a adăugat că reglementările în cauză vor fi făcute acum de PSD, pentru că e nevoie ca legislaţia care îi priveşte pe aleşii locali să fie clară şi corectă.

''Dacă nu am făcut-o noi, o să o facă PSD-ul. Nu noaptea, cum au încercat cu OG 13, nu se schimbă asemenea lucruri noaptea, asemenea lucruri se dezbat în Parlament şi cred că legislaţia care îi priveşte pe aleşii locali să fie o legislaţie clară, corectă şi capabilă, să dea siguranţă fiecărui ales ca, atunci când ridică mâna sau când semnează un document, să ia o decizie corectă'', a afirmat Cezar Preda.



Miercuri, la Casa Tineretului din Târgovişte, a avut loc Liga Aleşilor Locali a PNL Dâmboviţa. Singurul candidat pentru preşedinţia acestui for a fost primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu. PNL are în Dâmboviţa 19 primari şi 390 de consilieri judeţeni şi locali. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: cezar preda