x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Autoritatea Electorală Permanentă a lansat site-ul cu informații despre procesul de votare

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat site-ul cu informații despre procesul de votare

10 Noi 2019   •   13:28
Autoritatea Electorală Permanentă a lansat site-ul cu informații despre procesul de votare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă lansarea paginii de web prezidentiale2019.roaep.ro, pe care vor putea fi vizualizate, în format grafic, informaţii de interes public după încheierea procesului electoral, separat pentru ţară şi străinatate, pe secţii de votare, judeţ şi sector, după caz.

Urmare a desfăşurării procesului electoral în zilele de vineri şi sâmbătă şi în cursul dimineţii de duminică şi constatând că un număr semnificativ de cetăţeni şi-au exercitat votul, putem aprecia că alegerile se desfăşoară cu uşurinţă, în condiţii optime şi că organizarea acestora s-a realizat cu respectarea legii.

În ceea ce priveşte observarea alegerilor de către persoanele acreditate în birourile electorale, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, roagă toate persoanele implicate în procesul electoral să respecte regimul acreditărilor emise de AEP reprezentanţilor presei, precum şi observatorilor interni şi internaţionali. Oficialul AEP precizează că interzicerea accesului acestora la activităţile publice ale birourilor electorale reprezintă o încălcare a dreptului la informare, garantat de legislaţia în vigoare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri