x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avertismentul lui Carmen Avram: „Mari iubitori de țară, peneliștii nenorocesc fermierul român!”

Avertismentul lui Carmen Avram: „Mari iubitori de țară, peneliștii nenorocesc fermierul român!”

14 Iul 2020   •   17:50
Avertismentul lui Carmen Avram: „Mari iubitori de țară, peneliștii nenorocesc fermierul român!”

Europarlamentarul Carmen Avram atrage atenția asupra situației provocate de Guvernul Orban după ce PNL a contestat la CCR legea care asigura despăgubiri pentru agricultorii afectați de seceta devastatoare din acest an.

 

"Mari iubitori de țară, peneliștii nenorocesc fermierul român!

Aceștia nu-și vor mai putea primi ajutoarele de la stat pentru pagubele provocate de seceta devastatoare. În timp ce, pe tot globul, guvernele nu mai știu cum să sară în ajutorul celor care produc hrana, peneliștii au contestat legea la CCR, iar CCR a declarat-o neconstituțională. Așa că fermierii noștri, datornici pe la bănci, sunt numai buni de faliment. Iar fermele lor... pot fi preluate, pe nimic, de fermieri din alte țări, care sunt sprijiniți de statele și băncile lor.

În plus, în iunie, tot peneliștii, împreună cu USR, au contestat o lege care urma să împiedice înstrăinarea terenurilor pe care se produce hrana României. Ca idee, guvernul din Croația tocmai a propus recent extinderea interdicției de a înstrăina pământul agricol al țării. Mai grav, comisarul pentru Agricultura a declarat că 52% din pământul agricol al UE se află în mâinile a doar 3% dintre proprietari și că, de aceea „dreptul de a cumpăra pământ ar trebui monitorizat și controlat”.

Acum, când va ajută prietenii, e bună CCR?", a scris Carmen Avram pe Facebook. 

 

Mari iubitori de țară, peneliștii nenorocesc fermierul român! Aceștia nu-și vor mai putea primi ajutoarele de la stat...

Publicată de Carmen Avram pe Marţi, 14 iulie 2020
×
Subiecte în articol: carmen avram