x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aviz negativ pentru cererea de arestare preventivă a deputatului PMP Florin Popescu

Aviz negativ pentru cererea de arestare preventivă a deputatului PMP Florin Popescu

28 Apr 2014   •   14:12
Aviz negativ pentru cererea de arestare preventivă a deputatului PMP Florin Popescu

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a dat aviz negativ la solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Dintre cei 23 de membri ai comisiei, 15 au dat aviz negativ, şapte s-au pronunţat în favoarea solicitării DNA şi s-a înregistrat o abţinere.

Votul final va fi dat în plenul Parlamentului.

"Sincer să fiu, e o nelinişte, e o preocupare, vorbim de libertatea mea şi cred că niciun cetăţean din această ţară nu este liniştit atunci când se vorbeşte despre arestarea preventivă. Vreau să mulţumesc membrilor din Comisia juridică pentru că au dat acest aviz consultativ. Săptămâna viitoare voi merge în plen, voi susţine argumentele prin care susţin în continuare că nu sunt un pericol public, nu voi ataca nicio instituţie a statului, că este vorba de DNA sau de Parlament şi ce o vrea Dumnezeu", a spus Popescu după ce Comisia juridică a decis să dea report negativ cererii procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a sa.

Legat de acuzaţiile care i se aduc în dosar, deputatul a arătat că nu este acuzat de luare de mită, ci de trafic de influenţă.

"Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am mâncat nici măcar o aripă de pui de acolo. Sunt acuzat de trafic de influenţă, nu că am luat mită, sunt două chestiuni diferite. Nu aveam cum să intervin în acel caz, mai ales că, după cum observaţi, cei care au dat acest denunţ sunt anchetaţi pentru evaziune fiscală, or, dacă interveneam, nu se ajungea aici", a susţinut Popescu.

DNA a solicitat săptămâna trecută Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Procurorii mai arată că detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă.

×