x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bacau - Umanistii Gabriel Berca si Ionel Palar candideaza pentru Parlament

Bacau - Umanistii Gabriel Berca si Ionel Palar candideaza pentru Parlament

25 Sep 2004   •   00:00

Partidul Umanist din Romania (PUR), filiala Bacau, a lansat candidaturile reprezentantilor sai pentru Parlament.

CEZARA DUTA - Bacau

Din cauza ca umanistii bacauani au refuzat sa participe la alegeri pe liste comune cu PSD, candidatii PUR vor concura ca independenti. Astfel, pentru un loc de senator va candida Gabriel Berca, vicepresedintele organizatiei PUR Bacau si consilier local ales pe listele acestui partid. Pentru Camera Deputatilor, PUR va sustine candidatura lui Ionel Palar, vicepresedinte al judetenei umaniste si consilier judetean din partea aceluiasi partid. Candidatura celor doi a fost anuntata intr-o conferinta de presa de primarul Romeo Stavarache, presedintele Organizatiei Judetene a PUR. "Noi ne urmam calea noastra, de a da semnalul unei noi generatii de politicieni", a afirmat Stavarache. El a preconizat ca, in campania electorala ce va urma, PUR si candidatii independenti pe care-i va sustine nu vor ataca persoane si partide, ci programe si idei. "Vrem sa vedem cum vor receptiona bacauanii votul uninominal", a mai spus presedintele umanistilor din judet.

OPINIE. Gabriel Berca a apreciat ca alianta cu PSD, votata de Consiliul National, a pus organizatia locala in dificultate si, de aceea, PUR Bacau a ales sa sustina candidati independenti. "Semnalul nostru e ca aceasta noua generatie politica trebuie sa-si spuna cuvantul. Este primul pas spre votul uninominal", a spus Berca.

CASTIG. Ionel Palar considera ca cel mai mare atu al sau si al colegului sau este ca n-au facut politica pana acum, deci "nu avem nimic de ascuns". Candidatul a mai declarat ca, din aceasta atitudine a umanistilor bacauani de a nu se alia cu PSD, are de castigat electoratul, care va vedea ca "nu l-am tradat".

In cazul in care cei doi vor accede in Parlament, nu vor face parte din vreun grup parlamentar al unui partid, ci din cel al independentilor. "Vor apara interesele bacauanilor", a promis Romeo Stavarache.

CV-uri

Gabriel Berca s-a nascut pe 12 iunie 1968, in judetul Gorj. A absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti, a lucrat patru ani ca proiectant robinete industriale, iar in ultimii cinci ani a activat in mediu privat. Ionel Palar s-a nascut pe 16 august 1972 la Secuieni, Bacau, si a absolvit Marketing-ul, la Universitatea Bacau. In perioada 1992-1994 a lucrat ca agent de vanzari, iar pana acum, ca director la doua firme private. Palar este coproprietar la Clinica Medicala "Luxor".

ARGUMENT. Romeo Stavarache spune ca prin cele doua candidaturi se da semnalul unei noi generatii politice (foto)

×
Subiecte în articol: politic bacau