x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: Liviu Dragnea tocmai a anunţat România că urmează să conducă ţara prin decrete, ca Ceauşescu

Barna: Liviu Dragnea tocmai a anunţat România că urmează să conducă ţara prin decrete, ca Ceauşescu

23 Iun 2018   •   14:00
Barna: Liviu Dragnea tocmai a anunţat România că urmează să conducă ţara prin decrete, ca Ceauşescu

Preşedintele USR, Dan Barna, l-a criticat sâmbătă, la Timişoara, pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru declaraţiile făcute după şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

"Declaraţia lui Liviu Dragnea este de un cinism fără precedent, el tocmai a anunţat România că urmează să conducă ţara prin decrete, exact cum făcea Ceauşescu, că urmează să şteargă din legislaţie abuzul în serviciu pentru a se dezincrimina pe sine şi pe toţi ceilalţi acoliţi ai săi care susţin această poziţie", a spus Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

Liderul USR a precizat că în România nu sunt mii de condamnaţi pentru abuz în serviciu, aşa cum a susţinut Liviu Dragnea, ci doar 73 de persoane, dar niciuna dintre acestea "nu a furat banii copiilor", şi consideră că şeful PSD este "un cetăţean corupt, care trebuie să ajungă la închisoare, nu în fruntea României".

"L-am văzut pe Liviu Dragnea cerându-şi scuze condamnaţilor care se află în închisoare pentru abuz în serviciu şi spunând că sunt mii de oameni. Sunt 73 de oameni condamnaţi pentru abuz în serviciu, care se află în închisori, şi niciunul dintre ei nu a furat banii copiilor, cum a făcut domnul Dragnea şi cum a constatat instanţa. El vrea să pozeze în rolul de victimă, când a furat banii copiilor din Teleorman, faţă de care ar fi trebuit cu adevărat să-şi ceară scuze, pentru a plăti personalul PSD care l-a servit. Este un cetăţean corupt, care trebuie să ajungă în închisoare, nu în fruntea României", a arătat Barna.

Totodată, acesta nu a exclus posibilitatea ca Dragnea să părăsească ţara. "Nu ar fi exclus să plece din ţară. Modificarea Codului de procedură penală are una dintre aceste prevederi - că dacă eşti acuzat de spălare de bani sau de evaziune fiscală, nu mai poţi fi arestat. În momentul în care furi din bani publici - cum se întâmplă cu foarte mulţi dintre cei din gaşca din jurul lui Liviu Dragnea - iar un procuror te întreabă şi descoperă lucrul acesta, eşti liber şi poţi pleca din ţară. În Madagascar, Brazilia, Costa Rica", a menţionat Dan Barna.

Potrivit acestuia, modificările aduse Codului de procedură penală sunt făcute tocmai pentru a garanta "posibilitatea de a fura", iar, când autorul este descoperit, ''să poată pleca liniştit cu banii furaţi''. "S-au organizat toate modificările, astfel încât Justiţia să nu mai conteze, să se revină la perioada de guvernare Adrian Năstase - Rodica Stănoiu", a arătat Dan Barna.

În opinia sa, poziţionarea PSD, ca scut în jurul lui Liviu Dragnea, în iniţiativa acestuia de "a şterge jocul parlamentar şi democraţia parlamentară din România, distrugând astfel statul de drept", trebuie să genereze o reacţie fermă a societăţii.

De aceea, a continuat Barna, USR face apel la unitatea întregii Drepte politice în Parlament şi la cetăţeni să iasă zilnic la proteste, inclusiv miercuri, când se va da votul pe moţiunea de cenzură.

"PSD a încălcat linia roşie şi ne întoarce, alergând, spre Rusia, fugind din Europa, pentru că aşa vrea Liviu Dragnea, un om dublu condamnat, care trebuie să plece din fruntea Camerei Deputaţilor, iar acest Guvern-marionetă care a transformat România într-un stat ridicol (...) să se retragă'', a adăugat el.

Totodată, Dan Barna le-a cerut membrilor PSD să se desolidarizeze de Liviu Dragnea, care ''vrea să scape de închisoare".

"Le transmit membrilor PSD din ţară faptul că baronii cu schelete în dulap, care-i conduc, sunt alături de Liviu Dragnea. (...) Nu este normal ca sutele de mii de membri ai PSD să fie solidari cu un infractor care vrea să sacrifice întreaga ţară pentru a scăpa de închisoare", a mai spus Dan Barna. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna