x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Am fost de mai multe ori la întâlniri ale PMP, fără ştirea presei

Băsescu: Am fost de mai multe ori la întâlniri ale PMP, fără ştirea presei

de Agerpres    |    31 Mar 2014   •   22:32
Băsescu: Am fost de mai multe ori la întâlniri ale PMP, fără ştirea presei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară că a fost de mai multe ori, fără să afle presa, la întâlnirile Partidului Mişcarea Populară, unde a fost entuziasmat să vadă săli pline de tineri care vor să facă politică.

"Eu aş miza pe partidele acestea proaspete, chiar dacă ele nu au oameni foarte noi. E generaţia acestor politicieni, de 40-45 de ani, care au crescut la umbra noastră, dar nu le dă nimeni drumul în prima linie. Ei au deja experienţă să ducă partide şi sunt mult mai atractivi pentru generaţia tânără. Vă mărturisesc că am fost şi când nu aţi ştiut dumneavoastră la câteva întâlniri ale Partidului Mişcarea Populară şi pur şi simplu este entuziasmant să vezi săli, la vremea asta, cu 300-400 de tineri, arhipline, că în provincie sălile nu sunt foarte mari, foarte mulţi tineri, care oameni de afaceri, dar foarte puţini care îşi caută o poziţie prin politică, dar vor să facă politică şi cred că merită susţinuţi", a spus Băsescu pe B1 Tv.

El a adăugat că românii vor un partid nou, pentru că partidele vechi, cum sunt PSD, PDL, PNL, s-au decredibilizat şi s-au erodat.

"Se pare că liderii de dreapta au înţeles nevoia unui partid nou, fie că vorbim de Răzvan Ungureanu, de Tomac, de Elena Udrea, sigur, niciunul nu are forţă să pună o infrastructură de partid mare, important ar fi dacă aceste partide noi, fie că vorbim de PMP, pe care eu îl voi susţine fără rezerve, fie că vorbim de partidul lui Ungureanu, vor reuşi să spună ceva la europarlamentare, pentru că atunci se vor putea consolida ca nişte forţe politice noi care să înceapă de la stadiul la care este România. România este aici şi de aici noi preluăm un program de evoluţie pozitivă a României", a menţionat Băsescu.

În altă ordine de idei, Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu a fost prezent la ceremonia de sărbătorire a 10 ani de la intrarea României în NATO, afirmând că acestuia "nu i-ar fi căzut un galon" dacă se prezenta.

"A venit domnul Oprea, a venit ministrul Duşa, nu-i cădea nici un galon. Probabil era mai preţioasă o vizită la Beijing, la Moscova, decât sărbătorirea NATO", a spus şeful statului, la B1 Tv.

Prezent la Antena 3, Ponta a afirmat că nu s-a prezentat la ceremonie pentru că i se pare nedrept ca aceasta să fie găzduită de Traian Băsescu, care nu a avut niciun merit în aderarea României în NATO.

×
Subiecte în articol: pmp traian basescu nato