x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu cere CNSAS sa-i reverifice dosarul

Basescu cere CNSAS sa-i reverifice dosarul

17 Feb 2004   •   00:00

Presedintele PD, Traian Basescu, a solicitat ieri Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) sa-i "reverifice" dosarul pentru a clarifica acuzatiile aduse de purtatorul de cuvant al Actiunii Populare (AP), Mugur Ciuvica, care l-a numit "sursa a Securitatii". Tot ieri, AP a cerut Colegiului CNSAS informatii privind activitatea de politie politica a liderului PD.
Traian Basescu a depus ieri si o plangere penala acuzandu-l pe Mugur Ciuvica de calomnie. Traian Basescu a calificat afirmatiile lui Ciuvica drept "un atac murdar, daca de la politica ma astept la orice, atacul la cariera mea profesionala nu-l permit". Democratul si-a aratat ieri diplomele obtinute la toate scolile de marina, inclusiv cea de sef de formatie la Academia Navala a Norvegiei. In ceea ce priveste colaborarea sa cu fosta Securitate, Basescu i-a reamintit presedintelui Actiunii Populare, Emil Constantinescu, faptul ca el a facut parte din Guvernul care a fost verificat in fosta guvernare de catre CNSAS, ceea ce ar demonstra ca AP "s-a transformat intr-o oficina a Puterii, lansand intoxicatii", a replicat Basescu.
Liderul PD a lasat ieri sa se inteleaga ca PSD se foloseste de formatiunea lui Emil Constantinescu pentru "a introduce si supararea FNI catre PD", acuzandu-l pe G.N. Bejan, reprezentant al pagubitilor FNI, ca duce documente Actiunii Populare, fiind platit de PSD. Printre aceste hartii ar fi putut fi si registrul prezentat de Ciuvica, in care Basescu apare ca sursa a Securitatii.
Actiunea Populara este "o penibila trompeta a PSD", a conchis Basescu, decis sa-l actionezee si civil pe Mugur Ciuvica, pentru a obtine daune materiale. PSD nu are slujbasi Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a respins ideea ca Actiunea Populara si Emil Constantinescu ar fi "in slujba" PSD, doar pentru ca l-au acuzat pe Basescu ca a fost informator al Securitatii. El considera ca Basescu nu avea cum sa nu aiba legaturi cu fosta Securitate in perioada cand a lucrat la Anvers ca reprezentant comercial al Navrom, deoarece nici o persoana cu o astfel de functie nu putea sa nu fie in relatie cu un serviciu de informatii.
CAMELIA IONESCU


Sindicatul Liber se politizeaza
Liderul Sindicatului Liber din SRR, Andrei Calora, a inceput sa se adreseze, in ultima perioada, unor lideri parlamentari din Opozitie, declarandu-se impotriva procesului de reforma a Radioului public si de organizare a sa pe posturi de radio, reforma care are in vedere cresterea independentei editoriale a institutiei. Politizarea relat iei dintre sindicate si administrat ie poate avea drept consecinta antrenarea membrilor de sindicat intr-o atitudine politica, existand astfel si pericolul afectarii politicii editoriale a institutiei. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: basescu politic