x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, despre fratele său: După ce îmi termin mandatul, o să-l căinez, o să fiu în pielea lui

Băsescu, despre fratele său: După ce îmi termin mandatul, o să-l căinez, o să fiu în pielea lui

18 Sep 2014   •   08:05
Băsescu, despre fratele său: După ce îmi termin mandatul, o să-l căinez, o să fiu în pielea lui

Traian Băsescu a declarat aseară că îşi menţine afirmaţia potrivit căreia alege consolidarea justiţiei şi nu apărarea fratelui său, Mircea Băsescu. Preşedintele a precizat însă că îl va căina pe fratele său imediat după ce îşi termină mandatul de şef al statului.

"Nu am ce să retractez pentru că un preşedinte, dincolo de a avea frate, are responsabilităţi faţă de ţară. De a doua zi după ce îmi termin mandatul o să-l căinez, o să fiu fratele lui şi o să fiu în pielea lui, dar până pe 22 decembrie nu pot să fiu decât şi preşedintele lui", a spus Traian Băsescu la TVR 1.

Pe 19 iunie, Traian Băsescu a dat asigurări că nu va face niciun fel de intervenţie la nicio instituţie a statului pentru a-l proteja pe fratele său, Mircea Băsescu, arătând că în cazul în care acesta a săvârşit ceva ilegal va trebui să răspundă în faţa legii.

"Este major, este responsabil pentru faptele lui şi dacă a săvârşit ceva ilegal va trebui să răspundă ca orice cetăţean al României în faţa legii. Eu nu-l acuz, dacă îl va acuza cineva aceasta va fi justiţia. Lucrul pe care îl acuz deocamdată este anturajul în care a intrat", a spus atunci şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a dat asigurări că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele alege prima variantă.

×