x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, despre reținerea lui Sebastian Ghiță: „Trebuie protejat. E o mină de aur care ştie multe”

Băsescu, despre reținerea lui Sebastian Ghiță: „Trebuie protejat. E o mină de aur care ştie multe”

14 Apr 2017   •   22:30
Băsescu, despre reținerea lui Sebastian Ghiță: „Trebuie protejat. E o mină de aur care ştie multe”
Sursa foto: Adrian Manolache

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a vorbit despre arestarea lui Sebastian Ghiță și în ce condiții acesta poate fi extrădat din Serbia.  

"Va fi extrădat de Serbia. Nu ştiu cât de repede. Statul sârb poate să spună că mai întâi îl judecă ei, pentru acte false. Se pedepseşte cu o pedeapsă între 6 luni şi 3 ani. Poate pe intervenţii politice, dacă eu aş fi la Cotroceni le-aş face. Preşedintele poate face ce am făcut eu. Să pună mâna pe telefon, să vorbească cu preşedintele care are controlul asupra instituţiilor de forţă. Ghiţă nu e însă condamnat ca Hayssam. Le-aş zice, daţi-l, îl judecăm noi şi, pe urmă, îl dăm. Domnul Ghiţă e o mină de aur care ştie multe. Mi-e greu să evaluez cu Ghiţă. E din interiorul sistemului. Pentru sistem cred că l-a servit pe sistem în funcţie de nevoie. Am aflat că a adus avionul cu care a fost adus Popa. De ce a recurs statul la serviciile financiare ale lui Ghiţă, statul să răspundă. Nu să apeleze la firme private. Sunt convins că venirea lui Ghiţă va lămuri lucrurile. Omul a vorbit pe facturi", a spus Băsescu la România TV.

Fostul șef al statului a avut câteva sfaturi și pentru Klaus Iohannis. "Sebastian Ghiţă trebuie protejat. Nu cred că va cere azil politic. După ce a fost parte a sistemului, are obligaţia să spună ceea ce ştie. Nu-mi pare tipul de om care să se bage sub pământ. Dacă vrem să îl avem pe Ghiţă înapoi şi liber să vorbească statul român trebuie să îi garanteze că nu i se întâmplă nimic. Eu îl consider pe Ghiţă mai important decât aducerea lui Omar Haysam. Trebuie să găsim o formulă ca acest om să poată să vorbească. Să aibă libertatea să vorbească", spune Băsescu.

×
Subiecte în articol: traian basescu sebastian ghita