x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: E inadmisibil ca Dragnea să cheme miniştrii la ordin

Băsescu: E inadmisibil ca Dragnea să cheme miniştrii la ordin

29 Iul 2015   •   23:58
Băsescu: E inadmisibil ca Dragnea să cheme miniştrii la ordin

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat miercuri că, în opinia sa, liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, se află într-un 'proces de restabilire a autorităţii' sale în partid, iar faptul că îi cheamă 'la ordin' pe miniştrii cabinetului Ponta este un lucru inacceptabil.

Traian Băsescu a declarat la B1 TV că Victor Ponta se află într-o situaţie dificilă, dar nu poate renunţa la funcţia de premier, deoarece este puţin probabil că preşedintele Klaus Iohannis ar numi un alt prim-ministru din rândul PSD şi, prin urmare, social-democraţii ar pierde guvernarea.

'După părerea mea, Dragnea a intrat într-o campanie de reconsolidare a puterii lui în partid şi nu dă doi bani pe avariile pe care i le produce lui Ponta (...) Ieşirea cu chemarea miniştrilor e inadmisibilă. (...) Eu îi spuneam, dacă mai faci o singură dată asta, pierzi guvernarea şi eşti responsabil (...) Dacă eu eram premier, ori îl dădeam cu capul de toţi pereţii, ori avea demisia mea (...) Ponta nu poate face lucrul acesta pentru că e greu de crezut că Iohannis o să dea un premier de la PSD', a mai spus Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a adăugat că îl ştie pe Liviu Dragnea încă de pe vremea când era în PDL şi a opinat că acesta este 'tipul omului de la ţară, isteţ şi crescut între blocuri'.

'Multă instruire nu are, dar e isteţ şi a luat şmecheria oraşului', a spus Traian Băsescu, concluzionând că "e clar că, de acum înainte, premierul Victor Ponta va trebui să ia pentru orice aprobare de la partid'.

Fostul şef al statului a afirmat că nici PSD şi nici PNL 'nu mai au lideri', cei care conduc cele două formaţiuni fiind 'erodaţi', 'reeşapaţi', 'spălaţi şi coafaţi'.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: traian basescu liviu dragnea