x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu e si nu e viitor premier

Basescu e si nu e viitor premier

17 Sep 2004   •   00:00

"Dl Stolojan se va ocupa de electorat. Eu sunt pentru Nastase si Geoana! Nu avem nevoie de un partid sa se ocupe de Nastase si Geoana. Sunt suficient eu!", s-a prezentat ieri presei Traian Basescu in calitate de sef al campaniei Aliantei PNL-PD atat pentru legislative, cat si prezidentiale.

OANA STANCU

Conferinta extraordinara organizata de cei doi presedinti, Basescu si Stolojan, a avut ca scop mai mult lamurirea unor mesaje menite sa aduca confuzie adversarilor politici PSD, in legatura cu intentiile aliatilor decat oferirea unor informatii publicului larg. Astfel, Traian Basescu a anuntat ca decizia desemnarii unui premier a fost luata inca de acum o luna, ceea ce ar duce la concluzia ca este vorba despre Adrian Videanu, Basescu anuntand in acea perioada ca e vorba despre un om tanar, care nu a mai ocupat functii in Executiv, dar care a performat in afaceri. Intrebat insa daca exclude desemnarea lui insusi ca premier, Basescu a refuzat sa mai nege, spunand ca nu vrea sa "linisteasca PSD" in aceasta privinta. "Daca PSD are paduchi, noi nu o sa ne scarpinam", a spus liderul PD, acuzand partidul de guvernamant ca a lansat diversiuni publice de genul alegerilor interne, lansarii lui Geoana ca premier sau al lansarii programului de guvernare pentru a obliga PNL-PD sa-si dezvaluie tacticile de campanie si sa joace in ritmul impus de PSD.

PROGRAM DE GUVERNARE. "Programul de guvernare a fost adoptat aseara, dar il vom prezenta asa incat sa nu fie utilizat impotriva noastra. Vom gasi solutii, ca, PSD sa nu umple rezervoarele cu criticarea programului pe turism, cand noi dezbatem agricultura", a anuntat Basescu. Cat despre premierul posibil, liderul PD a dat un singur termen "dupa ce Mircea Geoana va fi dezbracat si aratat ca nu e bun de premier", sustinand ca actualul ministru de Externe nu a fost in stare sa apere tara nici macar de canalul Bistroe. "Romania are acum trei mari poveri: povara trecutului - Ion Iliescu, povara prezentului - Adrian Nastase si povara viitorului - Mircea Geoana, care trebuie puse deoparte de viata de zi cu zi a romanilor", a supralicitat Basescu. Cat priveste structura guvernamentala pe care o va propune Alianta PNL-PD, aceasta va fi constituita din sapte-opt ministere.

De partea cealalta, Theodor Stolojan le-a transmis colegilor liberali ca problema desemnarii premierului este "inchisa". Vizati erau atat Ludovic Orban care a trimis prin presa o scrisoare prin care cerea ca postul de premier sa revina PNL, cat si Calin Popescu-Tariceanu, pretendent la aceasta functie.

AVERTISMENT

"Vom lua deciziile care trebuie luate la momentul potrivit. A clarifica acest lucru inseamna a lasa PSD-ul linistit. Eu vreau sa stea nelnistit" - Traian Basescu, copresedintele Aliantei PNL-PD
×
Subiecte în articol: basescu politic premier