x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu îi recomandă lui Gorghiu să nu respingă ideea unei coaliţii la guvernare cu PMP

Băsescu îi recomandă lui Gorghiu să nu respingă ideea unei coaliţii la guvernare cu PMP

07 Dec 2016   •   20:09
Băsescu îi recomandă lui Gorghiu să nu respingă ideea unei coaliţii la guvernare cu PMP
Sursa foto: Adrian Manolache

Traian Băsescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), a afirmat miercuri, la Constanţa, cu ocazia unui miting electoral, că nu exclude o colaborare a formaţiunii sale într-o coaliţie de guvernare cu PNL, după alegerile parlamentare din 11 decembrie, el sugerându-i totodată liderului liberal, Alina Gorghiu să nu mai repudieze public o astfel de soluţie pentru formarea unui guvern.

"Cred că vom obţine un rezultat bun la Constanţa, un rezultat care să ne permită ca începând cu data de 12 (decembrie n.red.) să intrăm în discuţii cu partidele ca să găsim o soluţie. Cu cine nu se poate găsi o soluţie comună, şi exclud orice participare a noastră la un guvern condus de PSD, sau cu PSD partid majoritar, într-o coaliţie. Exclud orice colaborare cu PSD. Este adevărat şi doamna Gorghiu, pe unde poate, strigă că ea nu vrea cu PMP. Mă rog, nu aş vrea să i se întâmple ca la locale când ne căuta, dar prea târziu", a afirmat Băsescu.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a exclus miercuri o guvernare alături de PSD şi PMP, ea adăugând că din viitorul Cabinet ar putea face parte şi profesionişti.

Ea a susţinut că PSD "aruncă pe piaţă scenariul apropierii de PNL". "Eu mai bine stau în Opoziţie decât să guvernez cu PSD", a adăugat liderul PNL.

În opinia acesteia, Traian Băsescu nu va intra în Parlament. "Dacă intră în Parlament, este o variantă de nefrecventat de către PNL", a mai spus Gorghiu. www.agerpres.ro

×