x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Îmi pare foarte rău de Vlad Alexandrescu; trebuia să o apere mai mult pe Alina Cojocaru

Băsescu: Îmi pare foarte rău de Vlad Alexandrescu; trebuia să o apere mai mult pe Alina Cojocaru

29 Apr 2016   •   08:12
Băsescu: Îmi pare foarte rău de Vlad Alexandrescu; trebuia să o apere mai mult pe Alina Cojocaru
Sursa foto: Adrian Manolache

Președintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat joi că îi pare rău că Vlad Alexandrescu a luat decizia de a pleca din funcția de ministru al Culturii, menționând că acesta ar fi trebuit să "o apere mai mult" pe balerina Alina Cojocaru.

"Mie îmi parte foarte rău de domnul Vlad Alexandrescu care, probabil, a făcut niște erori de numire la conducerea Operei, dar este un om care dă semne că s-a înhămat la treabă și apreciază valorile culturale, valorile artistice. Nu merge pe criteriul 'numai românii sunt buni' și 'ca noi nu mai există nimeni'", a declarat Traian Băsescu, la postul B1 Tv.

În context, Băsescu a criticat situația creată în jurul balerinei Alina Cojocaru.

"Ce să ai cu doamna Cojocaru? E una din marile balerine ale lumii. Să ajungi în situația în care să-i interzici intrarea în Opera Română ? E ceva greu de imaginat. Mie mi se pare că domnul Alexandrescu trebuia să o apere mai mult, să fie mult mai ferm pe poziție când vorbim de recunoașterea unei valori", a declarat președintele PMP.

Referindu-se la actuala guvernare, Băsescu a apreciat că este un Guvern "fără forță".

"Nu are susținere politică. Parlamentul l-a pus în tot soiul de situații dificile, venind cu creșteri de cheltuieli prin acordare de facilități, că de pensii speciale, că de indemnizații, că mai știu eu de ce. L-a pus într-o situație foarte dificilă, în condițiile în care acest Guvern nu are certitudinea încasărilor prognozate, pe de-o parte, urmare a intrării în vigoare a noului Cod fiscal, iar, pe de altă parte, are un deficit bugetar la limită, 3%. Deci, pur și simplu nu au ținut cont de Guvern", a mai spus președintele PMP.

Vlad Alexandrescu a anunțat miercuri, pe Facebook, că demisionează din funcția de ministru al Culturii.

"Domnule prim-ministru, în fața rezistenței opace la schimbarea structurală pe care am încercat să o inițiez, să o dezvolt și să o pun în practică în instituțiile de cultură din România, în fața ostilității nedezmințite a aparatului refractar la regândirea modalităților de funcționare a instituțiilor publice de cultură, a relației dintre sectorul independent și cel public, vă prezint demisia mea", a scris Alexandrescu.

×