x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Îmi voi exercita mandatul până în ultima zi, inclusiv pe 21 decembrie

Băsescu: Îmi voi exercita mandatul până în ultima zi, inclusiv pe 21 decembrie

29 Aug 2014   •   13:55
Băsescu: Îmi voi exercita mandatul până în ultima zi, inclusiv pe 21 decembrie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri în faţa corpului diplomatic român că îşi va prezenta bilanţul celor două mandate după ce îşi termină actualul mandat.

"Este cea de-a zecea şi ultima noastră întâlnire legată de politica externă a ţării. Nu voi folosi întâlnirea pentru un bilanţ, pentru că am spus în principiu că îmi voi exercita mandatul până în ultima zi, adică inclusiv pe 21 decembrie, chiar dacă alegerile au loc în luna noiembrie. Aşa că bilanţul pe cele două mandate îl voi face după ce îmi termin şi al doilea mandat", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Șeful statului a subliniat că obiectivele României de politică externă au fost atinse uneori excelent, uneori bine, alteori mai puţin bine, însă a apreciat că per ansamblu MAE, corpul diplomatic, ambasadorii au dus la îndeplinire obiectivele majore de politică externă.

Băsescu a mai spus că obiectivele majore de politică externă au fost proiectul european al României, consolidarea prezenţei ţării noastre în NATO, relaţia trans-atlantică, relaţia cu SUA, implicarea, stabilizarea şi construcţia unor spaţii de interes global şi protejarea şi promovarea intereselor românilor de pretutindeni.


×