x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Kovesi şi Maior nu aveau ce căuta acasă la Oprea

Băsescu: Kovesi şi Maior nu aveau ce căuta acasă la Oprea

23 Apr 2017   •   20:14
Băsescu: Kovesi şi Maior nu aveau ce căuta acasă la Oprea
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul şef al statului Traian Băsescu spune că prezenţa în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009 a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fostului director SRI George Maior şi a adjuncţilor acestora în locuinţa lui Gabriel Oprea "este profund în neregulă".

Băsescu a precizat duminică, la România TV, că oficialii DNA şi SRI aveau obligaţia de a fi prezenţi la ora respectivă la birouri "să îşi coordoneze sistemele", în condiţiile în care instituţiile "aveau sarcini legate de alegeri".

"Eu am o singură concluzie. Aceşti oameni, în noaptea alegerilor nu aveau ce căuta acolo. Aveau misiuni în statul român. Era vorba unul din cele mai importante momente democratice care se petrec din patru în patru ani sau din cinci în cinci ani. Or, să tu te duci acasă la un privat ... pentru că Gabriel Oprea asta era în raport cu ei. Ei erau toţi în funcţii: procuror general, procuror general adjunct, director SRI, director operativ SRI. Oameni aceştia aveau misiuni formidabile. Dacă dispărea un sac cu voturi ...", a arătat Băsescu.

Fostul preşedinte a negat că ar fi vorbit în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009 la telefon cu şefa DNA, menţionând că toată noaptea a stat în sediul partidului alături de fostul lider PDL Adrian Videanu.  www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: traian basescu