x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu la Iaşi: Orice spun politicienii cum să lege Moldova de Ardeal cu autostradă prin munţi, e minciună

Băsescu la Iaşi: Orice spun politicienii cum să lege Moldova de Ardeal cu autostradă prin munţi, e minciună

18 Noi 2016   •   22:45
Băsescu la Iaşi: Orice spun politicienii cum să lege Moldova de Ardeal cu autostradă prin munţi, e minciună

Liderul PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, la Iaşi, că politicienii care promit în Moldova realizarea cu fonduri europene a autostrăzii Târgu-Mureş-Iaşi spun minciuni, în condiţiile în care cu fonduri UE priorităţile de finanţare sunt coridoarele europene IV, IX şi VII.

"Ne trebuiesc autostrăzi şi căi ferate modernizate. Fac o paranteză - politicienii au desenat multe autostrăzi pe harta României şi le-au prezentat la Bucureşti. Priorităţile reale, cele acceptate de UE, sunt cele trei coridoare pan europene. Putem discuta de alte autostrăzi şi căi ferate abia după ce le facem pe acestea. Ele sunt Coridorul IV: Constanţa - Bucureşti - Nădlac, Coridorul IX: Giurgiu - Bucureşti- Albiţa, şi Coridorul VII: Dunărea, care trebuie să fie navigabil 365 de zile pe an fără să se împotmolească navele fluviale când e secetă", a declarat Traian Băsescu.

El a a atras atenţia asupra promisiunilor făcute de politicieni privind construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, afirmând că "orice vă spun politicienii e o poveste, o minciună" în condiţiile în care priorităţile care pot fi realizate cu fonduri europene sunt cele trei coridoare.

"Dincolo ce auziţi la politiceni cum să lege ei prin munţi Moldova de Ardeal, să ştiţi că prima prioritate după Coridorul 4 e Coridorul 9: Giurgiu-Bucureşţi-Albiţa, deci către Iaşi până la un punct către autostradă şi pe urmă la Albiţa, pentru că e un nodul de circulaţie din nordul spre sudul continentului", a spus Traian Băsescu, aflat la Iaşi pentru a lansa candidaţii filialei PMP în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Liderul PMP a mai criticat faptul că deşi România are la dispoziţie 43 de miliarde de euro pentru exerciţiul financiar 2014-2020, anul acesta nu a absorbit fonduri pentru infrastructura rutieră, feroviară sau agricolă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: iasi traian basescu basescu moldova ardeal