x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe, a unei legi deja abrogată printr-o altă lege

Băsescu: Nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe, a unei legi deja abrogată printr-o altă lege

20 Feb 2017   •   17:52
Băsescu: Nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe, a unei legi deja abrogată printr-o altă lege

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat, luni, la dezbaterea legii de respingere a OUG 13, că nu a auzit, din experienţa sa, de abrogarea unei ordonanţe deja abrogată printr-o altă lege şi că acest lucru va crea un precedent. 

"Noi am făcut un lucru inedit. Este prima dată. Am fost şi eu în două legislaturi deputat, iată că sunt şi în a treia legislatură senator. Nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe, a unei legi, gata, deja abrogată printr-o altă lege. (...) Ce am făcut noi săptămâna trecută şi săptămâna asta a fost efectul unor jocuri politice şi a unei presiuni politice, dar dincolo de a coborî atât de jos instituţia încât să abrogăm legi deja abrogate, v-aş putea spune un lucru: cine îşi va asuma responsabilitatea când vor apărea atacuri ale inculpaţilor la CCR, inculpaţi care vor fi condamnaţi într-un fel sau altul urmând nişte puncte de vedere din deciziile CCR de abrogare a unor elemente din art. 297, inculpaţi care, dacă vor fi condamnaţi de vreo instanţă, vor ataca la CCR exact faptul că art. 297 a fost de drept scos din Codul penal la expirarea celor 45 de zile", a afirmat Băsescu de la tribuna Senatului. 

El a adăugat că în această ipoteză senatorii se vor întruni din nou pentru a reglementa situaţia abuzului în serviciu. 

"Atunci ne vom întâlni aici şi ne vom grăbi într-o noapte să substituim cu ceva art. 297 - abuzul în serviciu. Vom spune că nu am ştiut ce am făcut când ne-am jucat de-a ordonanţele de urgenţă", a explicat fostul şef al statului. 

Băsescu a adăugat că el a condamnat public Guvernul Grindeanu pentru emiterea OUG 13. 

"Îmi menţin punctul de vedere că au făcut o greşeală uriaşă şi au procedat necinstit. (...) S-au cramponat de urgenţă spunând că trebuie să modifice art. 297 şi încă vreo două articole. Dacă erau cinstiţi, introduceau în ordonanţă toate cele 55 de articole care au fost constatate prin decizii definitive şi obligatorii ale CCR ca fiind neconstituţionale. Ei s-au limitat la două-trei articole, care vizau interesele unei anume clientele", a susţinut preşedintele PMP. AGERPRES

×