x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Preşedintele Klaus Iohannis nu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului

Băsescu: Preşedintele Klaus Iohannis nu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului

26 Feb 2017   •   23:40
Băsescu: Preşedintele Klaus Iohannis nu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul preşedinte, senatorul PMP Traian Băsescu, susţine că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, nu mai pune, în prezent, presiune pe schimbarea Guvernului şi că PSD îşi poate permite "să vină cu o remaniere".

"PSD, dacă vrea să facă o oarecare schimbare în modul în care este privit Guvernul de populaţie şi în exterior, trebuie să schimbe Guvernul imediat, în condiţiile în care se pare că preşedintele Iohannis nu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului şi poate bine face, că nu ar fi neapărat treaba lui. După părerea mea, nu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului în momentul de faţă. PSD poate să vină cu o remaniere. Asta e majoritatea, nu a schimbat-o nimeni. Eu aş face această schimbare dacă aş fi în locul lui Dragnea pentru că aici nu trebuie făcută o chestiune de orgoliu, ci o abordare pragmatică. Au o majoritate atât de largă încât îşi pot permite o schimbare de guvern. (...) Feeling-ul meu este că s-a relaxat (preşedintele Klaus Iohannis - n.r.), dar acum este timpul ca Dragnea să facă ce trebuie", a declarat Traian Băsescu, duminică seară, la B1Tv.

Potrivit acestuia, Guvernul Grindeanu a fost etichetat atât la nivelul populaţiei, cât şi pe plan internaţional drept un Guvern în care "nu poţi să ai încredere".

"Guvernul Grindeanu trebuie să plece pentru că nu mai este credibil. (...) Este un Guvern muribund pe mâna lui, pe prostia enormă pe care a făcut-o, modul cum a promovat OUG 13. Acest Guvern a fost ştampilat de neîncredere şi în România şi la Bruxelles şi în principalele state membre ale UE şi la Departamentul de Stat al SUA. A fost ştampilat ca atare: Guvern în care nu poţi să ai încredere pentru că nu poţi să ştii ce va face. Eu nu ştiu Guvernul, dar este un singur om-orchestră, se numeşte Dragnea. Noroc că am aflat de Grindeanu cu Ordonanţa 13, că altfel toţi am fi crezut că e Dragnea şeful Guvernului. Vreau să terminăm cu Grindeanu", a mai spus acesta. www.agerpres.ro

×