x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Propun să anchetăm şi corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române

Băsescu: Propun să anchetăm şi corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române

28 Iun 2017   •   10:46
Băsescu: Propun să anchetăm şi corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a propus miercuri plenului reunit al Parlamentului să extindă activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, astfel încât această comisie să ancheteze şi alte aspecte decât cele prevăzute iniţial. 

"Având în vedere că Parchetul General a constatat legalitatea acestor alegeri vă propun ca în proiectul de hotărâre care va fi votat să mai adăugăm trei puncte pentru a da sens acestei comisii şi vă rog să supuneţi la vot cele trei propuneri pe care le fac. Prima este să anchetăm corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan ca domn al Principatelor Române în 1859. A doua propunere este să anchetăm corectitudinea alegerilor prezidenţiale din 2014 în Diaspora. A treia propunere pe care v-o fac este ca această comisie să îşi asume şi anchetarea corectitudinea alegerii de către preşedintelui Iohannis a domnului Mihai Tudose ca prim ministru desemnat, având în vedere că nu corespunde portretului robot anunţat de către preşedinte anterior desemnării. Înţeleg că domnul Tudose a plagiat şi cred că ar trebui să punem un al treilea punct legat de desemnarea pe care a făcut-o preşedintele Iohannis", a spus Băsescu. 

Propunerea lui Traian Băsescu a fost respinsă cu 239 de voturi împotrivă, 20 pentru, o abţinere, iar 39 de parlamentari nu au votat. 

Plenul Parlamentului dezbate miercuri solicitarea ca şedinţele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 să se desfăşoare în perioada 1 iulie - 1 septembrie.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: basescu alexandru ioan cuza