x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "România nu va avea nicio ezitare să intervină militar pentru apărarea unei ţări membre NATO"

Băsescu: "România nu va avea nicio ezitare să intervină militar pentru apărarea unei ţări membre NATO"

16 Apr 2014   •   19:57
Băsescu: "România nu va avea nicio ezitare să intervină militar pentru apărarea unei ţări membre NATO"

Şeful statului român a precizat că ţara sa nu se poate implica în niciun conflict din regiune decât dacă un stat membru NATO ar fi atacat.

"Avem nişte reguli, iar regulile sunt că intrăm în război pentru un partener din NATO. Atunci România nu va avea nicio ezitare să intervină militar pentru apărarea unei ţări membre NATO care a fost atacată. De aceea este important ca Republica Moldova să aibă o opţiune fermă pentru propria securitate", a subliniat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a sugerat că Republica Moldova ar trebui să examineze posibilitatea de a renunţa la statutul de neutralitate. "Republica Moldova şi-a declarat neutralitatea, dar ca să fii neutru trebuie să te ia în seamă şi ceilalţi şi să-ţi garanteze integritatea teritorială. Dar Republica Moldova s-a declarat stat neutru, dar are un conflict pe propriul teritoriu", a spus Băsescu, susţinând că 'trebuie o opţiune mai fermă a politicienilor de la Chişinău' în această privinţă.

×