x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Ştiam de Coldea de la Elena Udrea!

Băsescu: Ştiam de Coldea de la Elena Udrea!

08 Feb 2015   •   13:49
Băsescu: Ştiam de Coldea de la Elena Udrea!

Fostul președinte, Traian Băsescu, a fost rugat de jurnaliști, după Congresul PMP, să comenteze acuzațiile pe care Elena Udrea i le aduce generalului Coldea.

"Mi-a spus, în mod categoric mi-a spus, dar președintele nu are niciun mijloc de verificare. Singura instituție care legal controlează serviciile de informații este Parlamentul României. Președintele doar este un benefiicar de informații", a spus Traian Băsescu.

"Cealaltă afirmație a doamnei Udrea, că m-am informat despre neregulile de la Autoritatea Națională de Restituire a Proproetăților, este corectă. Dar aș vrea să înțelegeți în ce frame. Spre exemplu, cine crede că președintele primește informații, sau își ia informații numai de la serviciile de informații, greșește cumplit. Președintele este conectat la alte surse de informații. Spre exemplu, sinteza de presă din fiecare dimineață, în care i se sublinizează elementele care sunt declarate în interiorul instituției ca fiind priorități: corupție, fraudă economică. Deci asta este o sursă în completarea informațiilor de la serviciile secrete. Altă sursă extrem de importantă pentru președinte este departamentul de relații cu publicul. Acolo se primesc câteva mii de scrisori pe lună și periodic se face o sinteză a lor", a explicat fostul președinte.

"Legătura cu oamenii politici. Nu este Elena Udrea singurul om politic cu care eu am avut legături, de la care am preluat semnal. Aș putea spune că oameni politici foarte importanți, cu care eu am avut dialog. Informarea președintelui este largă. Problema este dacă rămâne captiv, strict, informațiilor de la servicii sau utilizează soluțiile pe care le-am utilizat eu, relațiile cu publicul, presă, instituții, discuții cu oameni politici pentru a percepe semnale și a le distribui către instituțiile cu care este în relații. Printre cei care mi-au semnalat probleme grave la ANRP a fost și doamna Elena Udrea. Confirm că a făcut acest lucru", a mai spus Traian Băsescu.

×