x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Vizita lui Iohannis la Casa Albă - una în care România nu şi-a atins câteva obiective

Băsescu: Vizita lui Iohannis la Casa Albă - una în care România nu şi-a atins câteva obiective

11 Iun 2017   •   23:10
Băsescu: Vizita lui Iohannis la Casa Albă - una în care România nu şi-a atins câteva obiective
Sursa foto: DIANA OROS

Liderul PMP, Traian Băsescu, fost şef al statului, consideră că vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă nu poate fi catalogată drept "istorică", ci una "de rutină", care "nu şi-a atins câteva obiective".

"A fost o vizită de reconfirmare a relaţiei bilaterale, nimic mai mult, nici istorică, o vizită de rutină. A fost o vizită în care România nu şi-a atins câteva obiective. (...) Nimic despre Balcanii de Vest, care sunt un butoi cu pulbere(...). Nimic despre Republica Moldova, nimic despre Turcia. A nu vorbi despre Turcia, cu care eşti riveran la Marea Neagră, cu care eşti în proximitate de securitate, cu care ai o relaţie tradiţională şi bună, este o mare eroare, mai ales că perspectiva arată că s-ar putea, la un moment dat, România să devină o alternativă pentru bazele militare din Turcia - s-ar putea. Să nu vorbeşti despre Siria - avem opt ani de când le spunem americanilor, oameni buni, vreţi să rupem Siria sau nu", a declarat Băsescu duminică seară, la RTV.

Acesta a făcut referiri şi la componenţa delegaţiei cu care preşedintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Washington, despre care a spus că a fost "absolut nesemnificativă".

"Din delegaţiile mele nu a lipsit niciodată ministrul de Externe, ministrul Apărării şi şeful de Stat Major al Armatei. Au fost întotdeauna. SRI a fost. (...) N-am înţeles. Asta arată şi formalismul acestei vizite, o vizită de confirmare, nici istorică, nici nimic. (...) Delegaţia, absolut nesemnificativă", a mai afirmat Băsescu. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: traian basescu