x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Voi cere Curţii Constituţionale să dea mai repede decizia privind referendumul

Băsescu: Voi cere Curţii Constituţionale să dea mai repede decizia privind referendumul

06 Aug 2012   •   16:44
Băsescu: Voi cere Curţii Constituţionale să dea mai repede decizia privind referendumul

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a facut din nou declaratii, luni seara, la sediul sau de campanie.

"Astazi, Curtea Constitutionala a anuntat guvernul ca trebuie sa predea listele dupa care s-a desfasurat referendumul. Listele asa cum ele au fost actualizate, pe 11 iulie.

Pui intr-un camion listele electorale, te prezinti cu el la CC si le depui cu un proces verbal. Chestiunea ar putea fi rezolvata in cateva ore.

Cred ca astfel de justificari si nu nimic in comun cu postul de ministru. Cred ca altele au fost motivele demisiei lui Rus.

Apreciez faptul ca Rus a iesit din cursa mistificarii electorale.

Nu ne mai putem permite aceasta criza politica. Va asigur ca ma voi adresa CC cu o cerere de scurtare a termenului de anuntare a unei decizii imediat ce guvernul va trimite listele. Termenul anuntat de CC nu poate fi adus mai aproape.

A plecat Rus, a venit azi un alt recenzor. Stroe, un functionar bun, dar numai un functionar. Aceste abordari sunt acoperite de incompetenta. A lui Rus, Stroe sau Dobre.

Confunda conditiile de la locale cu cele de la un referendum. La locale nu poti vota pentru primar decat daca ai domiciliul acolo. Pentru presedinte, fie ca votezi pentru B[sescu: Voi cere Curtii Constitutionale sa dea mai repede decizia privind referendumulalegerea lui, fie pentru suspendare, dreptul de vot este nerestrictionat, nu are nicio relevanta unde ai domiciliul pe planeta asta. Totul este sa fii cetatean roman.

Cetateanul poate vota oriunde indiferent unde doimiciliaza.

Oamenii astia nu stiu carte. Trebuie sa citesti in mod elementar legile cu care lucrezi.

Cea mai importanta este remanierea lui Marga, o CALAMITATE. Nepregatit, lipsit de fantezie, o CALAMITATE pentru politica externa.

Desemnarea lui Sova este o mare eroare, avand in vedere declaratiile antisemite facute de acesta. Nimeni nu iarta si nu tolereaza asa ceva in Europa.

Desemnarea lui Corlatean la Externe, o alta mare eroare.

Fac un apel la presedintele Antonescu. Puteti sa nu le acceptati desemnarea.

Mona Pivniceru are o buna reputatie. Din ceea ce stiu din lumea magistratilor. Stie carte, iar confruntarile mele cu dansa in CSM au fost puncte de vedere deschise. Stiu ca e un om care apara independenta Justitiei si asta inseamna foarte mult pentru mine. Profesional, nu cred ca i se poate reprosa nimic."

×
Subiecte în articol: basescu referendum Curtea Constitutionala