x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BEC a dat câștig de cauză alianței USR PLUS în ceea ce privește folosirea sloganului „O Românie fără hoție”

BEC a dat câștig de cauză alianței USR PLUS în ceea ce privește folosirea sloganului „O Românie fără hoție”

16 Noi 2020   •   14:35
BEC a dat câștig de cauză alianței USR PLUS în ceea ce privește folosirea sloganului „O Românie fără hoție”

Biroul Electoral Central a dat câștig de cauză alianței USR PLUS în ceea ce privește folosirea sloganului „O Românie fără hoție” pentru alegerile parlamentare.

„Am câştigat disputa cu PSD la Biroul Electoral Central şi putem folosi în continuare sloganul 'O Românie fără hoţie' contestat în judeţul Dâmboviţa. 'Acest slogan reprezintă în esenţă un îndemn la respectarea legii, care nu produce o vătămare a drepturilor şi intereselor unei persoane sau un prejudiciu de natura morală sau materială', scrie în motivarea oficială a Biroului Electoral Central. Mai mult de atât nu avem ce să spunem", se arată într-un mesaj al USR PLUS, postat pe Facebook.

Pe 12 noiembrie, USR PLUS anunța că Bioul Electoral Județean Dâmbovița a admis sesizarea PSD care a cerut interzicerea sloganului „O Românie fără hoție”, pe motiv de „defăimare”.

„Biroul Electoral Central constată că, în speţă, ne aflăm în prezenţa unei exercitări cu bună credinţă a dreptului la libera exprimare, sloganul folosit neputându-se circumscrie noţiunii de material denigrator sau defăimător, astfel cum a reţinut în motivarea sa Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 16 Dâmboviţa", se arată în decizia BEC.

×