x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Guvernul PDL nu a avizat defrişări ilegale de păduri

Boc: Guvernul PDL nu a avizat defrişări ilegale de păduri

31 Iul 2013   •   13:00
Boc: Guvernul PDL nu a avizat defrişări ilegale de păduri

Fostul premier Emil Boc a criticat-o, astăzi, pe ministrul delegat Lucia Varga care a afirmat că o mare suprafaţă de pădure a fost tăiată ilegal în timpul guvernării PDL. "Doamna aceasta ministru, de care aflu şi eu că există în Guvernul României, să-şi aducă aminte că e la guvernare de aproape un an şi jumătate şi să vadă bârna din ochiul ei înainte de a căuta în altă parte. Când eşti la guvernare de un an şi jumătate, a continua să dai vina pe alţii este un semn de crasă lipsă de responsabilitate şi de incapacitate managerială", a declarat, într-o conferinţă de presă, Emil Boc.

El a mai spus că în timpul când a fost premier 'în Guvern nu s-au avizat defrişări ilegale' şi că 'cei care aveau atribuţii să respecte legea trebuie să fie întrebaţi'.

Pe 26 iulie, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, şi directorul Romsilva, Adam Crăciunescu, au declarat că în ultimii ani au dispărut 1.000 de hectare de pădure din judeţul Cluj şi 345.000 de metri cubi de lemn, cu o pagubă estimată la 54,7 milioane de lei. Datele au rezultat în urma unor controale efectuate la doar trei ocoale silvice clujene din totalul celor 13.

'Din păcate avem cazuri similare în Maramureş, în Bihor, în Alba, Suceava, Neamţ, Giurgiu', declara, la acea dată, Lucia Varga, adăugând că aceste probleme există de 7-8 ani, dar că mai acut s-au făcut simţite în timpul guvernării PDL.

×