x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bogdan Aurescu participă la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen

Bogdan Aurescu participă la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen

de Dan Constantin    |    06 Feb 2015   •   10:43
Bogdan Aurescu participă la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen

Ministrul de Externe al Romaniei participa, incepand de astazi, la prestigioasa Conferinta pentru Securitate de la Munchen. La a 51-a editie a reuniunii (6-8 februarie) vor fi prezente numeroase personalitati cu putere de decizie si influenta in politica internationala, care dezbat principalele provocari de pe arena mondiala. In centrul analizelor se afla conflictul din Ucraina, amenintarea terorista din zona Irak-Siria, si consecintele umanitare ale conflictelor.

Pe lista de participanti facuta publica vineri dimineata, la fel ca si programul primei zile, figureaza Angela Merkel, Jo Biden, Stoltenberg, Porosenko, John Kerry, Serghei Lavrov, Victoria Nuland, Margareth Albright, Iurie Leanca, Arnold Schwarzenegger si Valeri Klisko.

Surse diplomatice de la Bucuresti precizasera pentru Jurnalul National si o varianta de program a  Presedintelui Klaus Iohannis, care cupla vizita in Germania si in Franta cu participarea la Conferinta pentru Securitate de la Munchen.

Turneul fulger al cancelarului Germaniei si Presedintelui Frantei la Kiev si Moscova - aflat in desfasurare - au schimbat insa acest program.

×