x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bogdan Diaconu vrea desfiinţarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Bogdan Diaconu vrea desfiinţarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

28 Sep 2016   •   13:29
Bogdan Diaconu vrea desfiinţarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Deputatul independent Bogdan Diaconu a depus la Cameră un proiect de lege în care propune desfiinţarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că "nu îşi îndeplineşte rolul" pentru care a fost înfiinţat. 

Proiectul de lege propus de Bogdan Diaconu prevede abrogarea Legii 48/2002 cu modificările şi completările ulterioare, lege care aprobă OUG 137/2000 privind înfiinţarea şi funcţionarea CNCD. 

În expunerea de motive, iniţiatorul afirmă că abrogarea acestei legi are ca scop desfiinţarea CNCD, ca instituţie bugetară, "care a făcut dovada, în decursul anilor, că funcţionează ca o instituţie anti-românească şi anti-naţională, fiind doar un instrument în mâna UDMR şi a altor grupuri de interese de a anula valorile româneşti, valorile tradiţionale creştine şi drepturile românilor în propria lor ţară". 

"CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar, devenind inclusiv apărător al teroriştilor HVIM de la Târgu Secuiesc, prin faptul că l-a amendat pe publicistul Ionuţ Ţene pentru că şi-a manifestat, în scris, în mod public, îngrijorarea pentru propagarea grupărilor radicale şi revizioniste maghiare, care recurg la terorism pentru a-şi impune opţiunile autonomiste şi pentru că şi-a exprimat nedumerirea că cetăţenii din Târgu Secuiesc sprijină prin proteste publice acţiunile unor grupuri teroriste. Aşadar, CNCD a devenit un instrument de susţinere a autonomiei maghiare şi a acţiunilor teroriste susţinând că Beke Istvan şi Szocs Zoltan, reţinuţi pentru acte de terorism, ar fi fost discriminaţi. CNCD, aflat sub controlul UDMR de la înfiinţare, respinge însă pe bandă rulantă sesizările referitoare la discriminarea românilor în propria lor ţară, nenumărate fiind situaţiile în care românii din Transilvania sunt supuşi agresiunii sau discriminării din partea extremiştilor maghiari, fără ca plângerile lor să fie luate în seamă", susţine Diaconu în expunerea de motive. 

El adaugă că CNCD nu îşi îndeplineşte rolul de apărător al celor discriminaţi, ci are rolul de "a le băga pumnul în gură românilor care îşi cer drepturile" sau care au curajul să se exprime public împotriva distrugerii valorilor româneşti, împotriva anulării de facto a caracterului naţional şi unitar al statului român şi împotriva anulării statutului de limbă oficială al limbii române, aşa cum sunt acestea prevăzute în Constituţie. 

Proiectul de lege se află în dezbaterea publică pe site-ul Camerei Deputaţilor până pe data de 24 octombrie. AGERPRES

×