x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bolojan: Ar trebui să susţinem modificarea Codului muncii ca sâmbetele să fie plătite dublu

Bolojan: Ar trebui să susţinem modificarea Codului muncii ca sâmbetele să fie plătite dublu

26 Aug 2016   •   14:49
Bolojan: Ar trebui să susţinem modificarea Codului muncii ca sâmbetele să fie plătite dublu

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a afirmat vineri că liberalii ar trebui să susţină modificarea Codului muncii astfel încât zilele de sâmbătă să fie plătite dublu.

"Mie mi se pare cel puţin anormal ca dacă suntem rămaşi în urmă să nu putem lucra şi sâmbăta dacă vrem asta, dacă angajaţii vor să facă această chestiune şi firmele să trebuiască să le dea două zile libere pentru că este un non sens atunci, nu mai pot lucra. Ar trebui să susţinem modificarea Codului muncii ca cine vrea să lucreze şi sâmbăta să fie plătit dublu, dar atât. Este anormal cât timp nu ai angajaţi să nu ai pe cine angaja să nu poţi să lucrezi zece ore la o firmă, dar să poţi să lucrezi cu normă întreagă la o firmă şi cu jumătate de normă la o altă firmă. În felul acesta eu cred că putem să creştem productivitatea, salariile, iar firmele noastre să se păstreze competitive în pieţele europene", a spus Bolojan, la Liga Aleşilor Locali ai PNL.

El a apreciat că există forme artificiale de menţinere a oamenilor în şomaj pe care PNL nu le poate susţine. "Trebuie să susţinem modificarea Codului muncii", a adăugat secretarul general al liberalilor.

Printre priorităţi, Bolojan a enumerat infrastructura în transporturi şi rezolvarea problemelor din învăţământ.

AGERPRES

×