x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Budapesta îi răspunde lui Băsescu: "Ungaria este angajată în garantarea drepturilor minorităţilor etnice"

Budapesta îi răspunde lui Băsescu: "Ungaria este angajată în garantarea drepturilor minorităţilor etnice"

13 Aug 2013   •   11:10
Budapesta îi răspunde lui Băsescu: "Ungaria este angajată în garantarea drepturilor minorităţilor etnice"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ungaria şi România împărtăşesc interesul protejării minorităţilor etnice, iar Ungaria este angajată într-un dialog constructiv cu România în privinţa acestui subiect, a afirmat luni seara Ministerul ungar de Externe, răspunzând unor declaraţii ale preşedintelui român Traian Băsescu, relatează MTI.

Ambasadorul ungar în România Oszkar Fuzes a prezentat poziţia ţării sale Ministerului român de Externe, se arată într-un comunicat al ministerului ungar, potrivit MTI. Fuzes a transmis că Ungaria este angajată în menţinerea stabilităţii în regiune şi în garantarea drepturilor omului şi drepturilor minorităţilor etnice.

Ministerul ungar a reacţionat astfel în urma unor declaraţii ale preşedintelui român Traian Băsescu, care a spus luni, la un forum în Ţinutul Secuiesc, că Ungaria a devenit un "focar de instabilitate" în privinţa problemelor minorităţilor etnice şi că România îşi va asuma rolul "punerii la punct a Budapestei".

De asemenea, Băsescu a apreciat că "politicieni unguri de elită" care au participat la evenimente culturale maghiare au "depăşit limitele decenţei", un lucru "care ar urma să nu se mai repete".

Potrivit MTI, ministerul ungar subliniază totodată în comunicat că Guvernul de la Budapesta a susţinut în mod constant doleanţele etnicilor maghiari din România, exprimate în mod democratic şi respectând normele şi practicile europene.

×
Subiecte în articol: Budapesta basescu drepturi minoritati Ungaria