x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică C.V. Tudor, dat in judecata

C.V. Tudor, dat in judecata

18 Feb 2004   •   00:00

Senatorul PNL Radu F. Alexandru a declarat ieri ca a depus, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva lui Corneliu Vadim Tudor, in care cere condamnarea liderului PRM si daune morale de sase miliarde de lei.

"Am depus documentul la registratura ICCJ si cer condamnarea lui Vadim pentru insulta si calomnie. Solicit aplicarea pedepselor de interzicere a dreptului de a alege si de a fi ales, precum si dreptul de a ocupa o functie privind exercitarea autoritatii de stat", a mentionat Radu F. Alexandru, citat de Mediafax.

MOTIV. El a mentionat ca il da in judecata pe C.V. Tudor pentru "afirmat iile false si aberante" facute in revista Romania Mare. "Acele articole sunt semnate chiar de el si au ca scop doar calomnierea mea si a familiei mele. Cer daune morale de sase miliarde de lei, cate un miliard pentru fiecare colt al stelei lui David, dupa cum afirma, in revista sa, liderul PRM", a mentionat senatorul PNL. Radu F. Alexandru a cerut instantei ca plata daunelor sa fie suportata, in solidar cu Vadim, atat de PRM, cat si de revista partidului.

SESIZARE. Parlamentarul liberal a mai afirmat ca va cere conducerii Senatului sa se sesizeze cu privire la faptul ca C.V. Tudor a trimis lui Eyal Arad o scrisoare personala in care a folosit antetul Senatului. "Aceasta scrisoare intra sub incidenta Codului Penal, pentru ca Vadim isi insuseste dreptul de a folosi o calitate oficiala, ca reprezentant al Senatului", a precizat Radu F. Alexandru. El considera ca gestul liderului PRM inseamna uzurpare de calitati oficiale si fals intelectual. "Din aceasta cauza, se creeaza un potential ridicat de prejudiciere a imaginii Senatului. Voi cere conducerii acestei Camere sa semnaleze cele doua fapte savarsite de liderul PRM", a mentionat senatorul PNL. Secretarul Senatului, Paul Pacuraru, a declarat ca scrisoarea lui Vadim catre Arad va fi trimisa Comisiei juridice pentru analizare.
GABRIELA ANTONIU

×
Subiecte în articol: politic