x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cadouri - Deputatii si-au facut comisie

Cadouri - Deputatii si-au facut comisie

31 Aug 2004   •   00:00

Conducerea Camerei Deputatilor a adoptat ieri o hotarare privind constituirea unei comisii de evaluare si inventariere a bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor actiuni de protocol in exercitiul mandatului sau al functiei, a anuntat secretarul Tudor Mohora, secretarul Biroului Permanent.

Comisia va fi alcatuita din trei membri - directorul Secretariatului tehnic (presedinte), directorul Directiei de protocol si un sef serviciu inventarieri. Mandatul membrilor comisiei va fi de trei ani.

OBLIGATII. In hotarare se stipuleaza ca deputatii au obligatia de a declara si prezenta Biroului Permanent, in termen de 30 de zile, bunurile pe care le-au primit cu titlu gratuit. Aceeasi obligatie o au, dar fata de Secretariatul general al Camerei, persoanele cu functii de conducere si de control, precum si celelalte persoane din cadrul acestuia care trebuie sa-si declare averea. Ulterior, Biroul Permanent si secretarul general vor inainta comisiei declaratia si bunurile primite, acestea din urma fiind evaluate de indata, in functie de pretul pietei.

CONDITII. Cadourile a caror valoare este sub 200 de euro vor fi restituite primitorului. Comisia va putea aproba pastrarea bunurilor mai scumpe daca cel care le-a primit va achita diferenta de pret. La sfarsitul fiecarui an comisia va prezenta Biroului Permanent lista cu bunurile depuse si destinatia acestora, lista care va aparea pe pagina de Internet a Camerei Deputatilor. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic