x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Campania electorală a ajuns la faza “lagărelor de concentrare”

Campania electorală a ajuns la faza “lagărelor de concentrare”

de Ion Alexandru    |    18 Noi 2019   •   10:39
Campania electorală a ajuns la faza “lagărelor de concentrare”

“Domnul Klaus, cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, șeful campaniei electorale prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu.

Reacția vine după ce președintele Klaus Iohannis a atacat constant PSD atât înainte, cât și în timpul campaniei. Șeful statului a declarat, la o întâlnire cu cetățenii organizată de PNL, sâmbătă, la Bistrița-Năsăud, că el și liberalii sunt în război cu PSD, și nu în competiție electorală. “Dragii mei, eu nu sunt cu PSD în competiție electorală, eu sunt cu PSD în război. Noi suntem cu PSD în război. Și asta nu pentru că noi suntem așa, răi, pentru că ei au fost răi cu românii. PSD a guvernat împotriva românilor, PSD a venit la putere cu promisiuni mari și nici nu a ajuns bine în Palatul Victoria și a început să încerce să subjuge justiția, să acapareze marile sisteme publice, PSD a atacat democrația din România. Este inadmisibil, a fost inadmisibil și rezultatul este cel pe care l-au meritat, au fost înlăturați de la putere”, a afirmat Klaus Iohannis.

PNL a anunțat că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNDC) în legătură cu afirmația Liei Olguța Vasilescu. Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat că este îngrijorat de retorica folosită în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi că instituţia pe care o conduce a mai primit plângeri referitoare la afirmaţii cu caracter xenofob, cu elemente de prejudecată şi stereotip sau incitare la ură. Asztalos mai spune că CNCD va analiza şi acest caz. 

×