x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidat-surpriză pentru prezidențialele de anul viitor!

Candidat-surpriză pentru prezidențialele de anul viitor!

06 Mai 2018   •   18:57
Candidat-surpriză pentru prezidențialele de anul viitor!

Candidat surpriză la alegerile prezidențiale din 2019. În ultima vreme, este vehiculat insistent în culisele politicii Ioan Pop, președintele Academiei Române, un cunoscut susținător al ideilor naționaliste.

 

Pentru scrutinul prezidențial de anul viitor se conturează deja primele variante pe care partidele politice le iau în calcul. Cel mai probabil, Klaus Iohannis va candida pentru un nou mandat. Președintele pare deja intrat în campania electorală pentru alegerile din 2019. Iohannis este susținut de PNL, care l-a validat prin vot drept candidat al partidului, relateaza Antena 3

Un alt candidat care este posibil să intre în competiția prezidenială este Dacian Cioloș. Acesta ar putea fi susținut de formațiunea pe care a lansat-o, dar și de USR.

Cei din coaliția PSD-ALDE trebuie să decidă dacă vor avea un candidat comun sau dacă vor intra în campanie fiecare cu propriul candidat. Astfel sunt vehiculate mai multe nume: aproape sigur, în bătălia pentru un mandat la Cotroceni, va intra Călin Popescu Tăriceanu. Sondajele făcute de cei de la ALDE arată că acesta are o cotă bună, motiv pentru caer Tăriceanu pune presiune pe cei din PSD să fie candidatul comun al coaliției. Și Liviu Dragnea este o opțiune de candidat din partea PSD.

Pentru fotoliul de președinte se va bate și Liviu Pleșoianu, cel care și-a anunțat deja candidatura la președinție. AGERPRES

×