x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidatii PSD, tinuti in sah

Candidatii PSD, tinuti in sah

23 Aug 2004   •   00:00

Desi au inceput campania electorala pentru a ocupa un loc pe listele parlamentare ale partidului la alegerile din toamna, cei peste 1.000 de candidati PSD inscrisi in prealegeri nu pot rasufla inca usurati.

Si aceasta pentru ca ei nu au fost inca verificati de catre conducerea centrala a PSD conform criteriilor stabilite de centru si nici de nou-infiintatul Consiliu pentru integritate morala. In aceste conditii, nu este exclus ca unii dintre ei sa constate saptamana viitoare ca s-au agitat degeaba sa intre in cursa pentru un loc in viitorul Parlament. De altfel, PSD a avertizat vineri ca Biroul Coordonator "isi rezerva dreptul de a adopta masurile corespunzatoare acolo unde se constata nerespectarea exigentelor mentionate in Hotararea privind normele metodologice ale alegerilor preliminare, adoptata de Biroul Executiv Central al partidului".

INTERNET. Listele care au fost definitivate si avizate de filialele din teritoriu ar putea fi publicate astazi pe site-ul PSD. Directorul de campanie al PSD, Dan Nica, a declarat sambata pentru BBC ca verificarea listelor se va face saptamana viitoare si ca va fi urmata de o alta facuta de Consiliul pentru integritate morala.

ABSENTE. Intrebat daca exista absente notabile pe aceste liste, Nica a raspuns ca ii este "foarte greu" sa dea exemple pentru ca nu a parcurs toate cele peste 1.000 de nume de candidati, aratand ca "in principiu, putin mai mult de jumatate dintre parlamentari se regasesc pe aceste liste pentru alegerile preliminare". El nu a putut sa spuna nici daca dintre vicepresedinti, fosti vicepresedinti, e cineva care nu mai candideaza, sau daca pe liste se mai regasesc sau nu Culita Tarata, Serban Mihailescu sau Hildegard Puwak.

Cat despre o posibila candidatura a presedintelui Iliescu pe listele PSD pentru Senat, Dan Nica a spus ca aceasta se va face in mod exceptional, fara participarea la alegerile preliminare. Campania electorala in interiorul PSD a inceput sambata si se va incheia la 4 septembrie, votul urmand sa fie organizat la 5 septembrie.

×
Subiecte în articol: politic psd